Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Arıcılara Ana Arı Desteği Başladı!

featured
service

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde bulunan Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi’nde yetiştirilen ana arıları yüzde yüz hibe olarak arıcılara dağıtmaya başladı. İlk etapta 21 arıcıya 210 ana arı teslimi gerçekleştirildi.

Hedefte ise sezon sonunda 1500 adet ana arıyı yetiştirerek arıcılara ulaştırmak yer alıyor. 2024 yılı arıcılık sezonunda ana arı desteğinden yararlanmak isteyen Manisalı arıcıların, ilçelerinde bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi ilçe koordinatörlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Arı desteğine başvuruda bulunabilmek için:

  • En az 30 ve en fazla 200 aktif kovana sahip olmak
  • Manisa il sınırları içerisinde ikamet etmek
  • Arıcılık Kayıt Sistemi’ne (AKS) kayıtlı olmak gerekiyor.

Manisalı 21 arıcıya 210 adet ana arı dağıtımı yapıldı. Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi’nde düzenlenen dağıtım programında Gölmarmara İlçe Belediye Başkanı Cem Aykan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı heyeti, Gölmarmara İlçe Jandarma Komutanı, Merkez’deki görevliler ile birlikte ana arı desteğinden faydalanan Manisalı arıcı vatandaşlar yer aldı. 

Ana arı dağıtım programında Gölmarmara İlçe Belediye Başkanı Cem Aykan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı heyeti, Gölmarmara İlçe Jandarma Komutanı ve arıcılar yer aldı.

Ana arılar kovana nasıl alıştırılır?

Ana arıların kovanlara nasıl alıştırılacağı konusunda da bilgiler verildi. Arıcılık Merkezi Teknikeri ve Merkez Sorumlusu Hüseyin Balkaya, arıcılara ana arılardan aldıkları verimle ilgili geri dönüş yapmalarının Merkez’deki çalışmaların geliştirilmesi adına çok önemli olduğunu belirtti.

Balkaya, “Öncelikle ana arıyı koyacağımız kovan dört gün anasız olmak zorunda. Ana arısız kalan kovan kendisi ana arı üretmeye başlar. Buna izin vermeyerek kovanın ürettiği ana arıları imha ediyoruz. Bizim verdiğimiz ana arıları iki çerçeve arasına sıkıştırarak, dört gün boyunca da kovanı hiç ellemeyerek kovanın ana arıya alışmasını kabul etmesini sağlıyoruz. Verdiğimiz kitlerde ana arı 10 gün boyunca yaşayabiliyor kitin içine ana arıya baksın diye işçi arılar da koyarak ana arının yaşamasını sağlıyoruz. Sizlerden en büyük isteğimiz ürettiğimiz ana arı ile ilgili bize olumlu veya olumsuz geri dönüşleriniz. Sizlerden aldığımız geri dönüşler sayesinde kendimizi geliştirerek daha iyi ana arı üreterek sizlere daha iyi hizmet vermiş oluruz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Arıcılara Ana Arı Desteği Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.