1. Haberler
  2. Gündem
  3. 19 Mayıs’ta 81 İlde Gençlik ve Spor Festivalleri ile Kutlanacak

19 Mayıs’ta 81 İlde Gençlik ve Spor Festivalleri ile Kutlanacak

featured
service

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı‘nın 105. yıl dönümü, yurt genelinde gençlik ve spor festivalleriyle coşkuyla kutlanacak. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan festivaller kapsamında, 81 ilin kent meydanlarında “Hareketlilik Yılı”na vurgu yapılacak ve birbirinden farklı spor etkinlikleri düzenlenecek.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Herkes İçin Spor Federasyonu iş birliğinde organize edilen festivaller, 19 Mayıs Pazar günü saat 10:00’dan 18:00’e kadar devam edecek.

Hedef, Sporda Farkındalık Oluşturmak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından ilan edilen “Hareketlilik Yılı”na da vurgu yapılacak olan festivaller ile Türkiye’nin her köşesinde gençlerin ve vatandaşların etkinliklere bizzat katılımı sağlanacak. Böylece 19 Mayıs ruhu yaşatılırken, vatandaşlar da spor etkinlikleriyle buluşturularak hareketli bir yıl için farkındalık oluşturulacak.

Meydanlarda Birbirinden Farklı Spor Etkinlikleri

81 ilin kent meydanlarında özel platform ve alanlar oluşturulacak ve mini golf, masa tenisi, dart, bilek güreşi, curling, penaltı alanı, 3×3 basketbol, okçuluk, bisiklet, badminton, canlı langırt, şişme oyun parkurları, oryantiring gibi birçok spor dalında etkinlikler düzenlenecek. Gençler ve vatandaşlar bu spor etkinliklerine ücretsiz katılabilecekler.

Gençlik Merkezi Çalışmaları Vatandaşlarla Buluşacak

Gençlik merkezlerinde gençler tarafından yapılan ürün ve eserler de meydanlarda sergilenecek. Günün anlam ve önemini yansıtan küçük hediyelikler, çeşitli yarışmalar, sporcu gösterileri ve çocuk etkinlik alanları gibi birçok faaliyet de 19 Mayıs Pazar günü kent meydanlarında olacak.

19 Mayıs’ta 81 İlde Gençlik ve Spor Festivalleri ile Kutlanacak
Yorum Yap