1. Haberler
  2. Akyurt
  3. Akyurt Belediyesi’nden Çiftçilere Sebze Fidesi ve Arılı Kovan Desteği

Akyurt Belediyesi’nden Çiftçilere Sebze Fidesi ve Arılı Kovan Desteği

featured
service

Akyurt Belediyesi, bahçelerinde kendi yiyeceklerini yetiştiren vatandaşlar ile bunu geçim kaynağı olarak kullananları desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda her yıl düzenli olarak yapılan domates ve biber fidesi dağıtımı bu yıl da Mayıs ayının son haftasında gerçekleştirilecek.

Ayrıca, Akyurt Belediyesi’nin bu yıl ilk kez başlattığı arılı kovan desteği de yine Mayıs ayının son haftasında arıcılara ulaştırılacak.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, fide ve arılı kovan desteği hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Küçük çaplı bir çalışma olarak başlattığımız fide desteği çığ gibi büyüdü. Başvuru şartlarımızı taşıyan vatandaşlarımızdan 1400 kişiye, yüzde 50 hibeli 420 adet fide desteğimiz bu yıl da devam edecek. Bunun yanında arılı kovan desteğimiz de başlıyor. Bu yıl başvuru şartlarını karşılayan 130 arıcımıza yüzde 50 hibe ile ikişer adet arılı kovan, arıcı kıyafeti ve 5’er adet lavanta fidesi dağıtacağız. Artarak devam eden ve üretimin her alanını kapsayan kırsal kalkınma modelini ilçemizde geliştiriyoruz. İnşallah bu yılki fidelerin ve arıların verimi bol olur. Yetiştiren, emek veren ve tüketen herkese de şifa olur.”

Akyurt Belediyesi’nden Çiftçilere Sebze Fidesi ve Arılı Kovan Desteği
Yorum Yap