1. Haberler
  2. Yerel
  3. Manav Türkleri Mutfağı ve Kültürü Tuzla’da Şölenle Buluştu

Manav Türkleri Mutfağı ve Kültürü Tuzla’da Şölenle Buluştu

featured
service

Tuzla Belediyesi, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında ilçede yaşayan Manav Türklerinin kültürlerini korumak amacıyla Manav Türkleri Mutfağı ve Kültür Şöleni düzenledi. Şölende, Aydınlı ve Tepeören Mahallelerinin hanımlarının hazırladığı birbirinden lezzetli yöresel yemekler vatandaşlarla buluştu.

Yöresel Tatlar Sunuldu

Aydınlı ve Tepeören Mahallelerinde yoğun olarak yaşayan Manav Türklerinin kültürünü korumak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen şölende, iç pilav, erik aşı çorbası, zerde, mancarlı pide, lokum, kabaklı börek, soğanlı kaplama, oturtma tatlısı, sarma ve ev baklavası gibi yöresel yemekler sunuldu. Şölen, Şelale Eğitim Parkı’nda gerçekleşti ve Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, Marmara Bölgesi Manav Türkleri Federasyonu Başkanı Ergin Şirin, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neval Konuk Halaçoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Manav Türkleri Mutfağı ve Kültürü Tuzla'da Şölenle Buluştu 1

Başkan Bingöl: “Kendimi Yarı Manav Türkü Hissediyorum”

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl yaptığı konuşmada, Aydınlı Mahallesi’nde doğup büyüdüğünü ve Manav Türkleri arasında olduğunu söyledi. Bingöl, “Sizlere layık bir belediyecilik yapacağız. Manav Türklerinin diyarına hoş geldiniz, unutmayacağız. Onların yörelerinde ve kültürlerinde yaşamaya devam edeceğiz. Sizin burada çok kıymetli bir tarihiniz var, onu geliştirip koruyan pozisyonda olacağız. Kendimi size, kültürünüzü de bizim belediyeye emanet ediyorum” dedi.

“Unutulmak İstemiyoruz”

Şirin, “Belediyemizin bize sunduğu imkanlarla derneğimizi, Manav Türk’lerinin ne yediğini, nasıl organizasyon düzenlediğini tanıtmak için Şelale Park’a geldik. Hem tarihten gelen el becerisi hem de yeni katılanlarla ortaya böyle bir sunum çıkardık. Umarız ki herkes memnun kalır. Kendimizi güzel bir şekilde tanıtırız. Unutulmak istemiyoruz, bu zamana kadar getirmişler, bundan sonra da güzel bir şekilde devam ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Manav Türkleri Mutfağı ve Kültürü Tuzla'da Şölenle Buluştu 2

“Bize Böyle Bir Fırsat Yarattıkları İçin Çok Teşekkür Ederim”

Gastronomi Mutfak Sanatları okumuş ve aşçı olan Safiye Uysal ise şunları söyledi: “Yeni mutfakları öğrendikçe kendi mutfağımın kıymetini anlıyorum. Hiçbir zaman kültürümüzden kopmadık, bir arada olmak, çocukluğumdaki gibi birlikte bir şeyler pişirmek içimde coşku yarattı, çocukluğumu yaşadım. Yeni şeyler öğrenseniz bile vazgeçemeyeceğiniz bu tatları herkesin öğrenmesi bizi gururlandırdı. Böyle bir imkânı bize sundukları için Tuzla Belediyesi’ne çok teşekkür ederim.”

Manav Türkleri Mutfağı ve Kültürü Tuzla’da Şölenle Buluştu