1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kadın Çalıştayı’ Gerçekleştirildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kadın Çalıştayı’ Gerçekleştirildi

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin düzenlediği ‘Kadın Çalıştayı’ başarıyla gerçekleştirildi. Kadınların toplumsal yaşamın her alanında daha aktif ve güçlü bir rol oynaması amacıyla düzenlenen çalıştayda, 2025-2029 Stratejik Plan çalışmaları paydaşlarla birlikte belirlendi. Etkinliğe, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, ilgili müdürler ve personel, ilçe belediyeler, akademisyenler, eğitimciler, kadın temelli çalışmalar yapan kentteki resmi ve özel kurumlar ile STK ve Oda temsilcileri katıldı.

İki oturumda gerçekleşen çalıştayda temsilciler, kadınların sosyal, ekonomik ve eğitim gibi birçok alanda kendilerini ve çocuklarını ilgilendiren konularda istişarede bulundu. Çalıştayda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı’na katkı sunacak önemli değerlendirmeler yapıldı.

Dokucu: “Kadınların Toplumdaki Rolünü Güçlendirmek Adına Birlikte Olmamız Büyük Fırsat”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, çalıştayın açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, kadın çalışmalarında stratejik planlar oluşturmak ve daha güçlü bir gelecek inşa etmek için bir araya geldiklerinden bahsetti. Dokucu, “Kadınların toplumdaki rolünü güçlendirmek, karşılaştıkları zorlukları aşmak, onlara daha adil ve eşit bir yaşam sunmak için atılacak adımları belirlemek adına burada birlikte olmamız büyük bir fırsattır. Bu nedenle burada bulunmanız ve bu önemli çalıştaya katkı sağlamanız bizler için çok önem taşımaktadır” diye konuştu.

“Çocuklarının Eğitimi İçin Kadınların Eğitimi Bizim İçin Önem Taşıyor”

Dokucu, çalıştayda oluşturdukları ‘Eğitim ve Farkındalık Masası’ hakkında bilgi vererek, çocukların eğitimi için kadınların eğitiminin büyük önem taşıdığını vurguladı. “Ülkemizde ve şehrimizde ne yazık ki çocuk istismarları çok arttı. Eğitim Masası’nı oluştururken, annelerin bu alandaki eğitimi de çok üzücü seviyede. Annelerin bu alanda eğitimi, çocuklarının nasıl eğitileceğinin eğitimi, önümüzdeki 5 yılda bizim en önem vereceğimiz konulardan biri olacak” dedi.

Çalıştayda Birçok Tematik Masa Oluşturuldu

Çalıştayda, kadınların farklı alanlardaki sorunlarına yönelik çeşitli masalar oluşturuldu. Dokucu, bu masaların isimlerini ve amaçlarını sıralayarak, ‘İstihdam ve Ekonomi Masası’, ‘Kadının Sosyal Hayatı Masası’, ‘Şiddetle Mücadele Masası’, ‘Gönüllülük ve Sosyal Sorumluluk Masası’, ‘Kentsel Hizmetler Masası’, ‘Toplumsal Cinsiyet Masası’ ve ‘İzleme Masası’ hakkında bilgi verdi. Ayrıca, ‘Kooperatif Masası’ hakkında da konuşan Dokucu, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer’e katkılarından dolayı teşekkür ederek, bu masanın kadınlara sistemli ekonomik gelir yaratmak için var olduğunu dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kadın Çalıştayı’ Gerçekleştirildi
Yorum Yap