1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kayseri’de Kartal Kavşağı’nda Yeni Proje: Trafik Rahatlarken Ekonomiye de Katkı Sağlanacak

Kayseri’de Kartal Kavşağı’nda Yeni Proje: Trafik Rahatlarken Ekonomiye de Katkı Sağlanacak

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin önemli ulaşım koridorları üzerinde yer alan Kartal Katlı Kavşağı’nda planlanan proje ile ilgili brifing aldı. Proje ile ilgili kapsamlı sunumun yapıldığı toplantıya Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra belediye başkanları, meclis üyeleri, oda, dernek ve STK temsilcileri ile konuyla ilgili tüm paydaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Büyükkılıç’ın özel önem verdiği, pik saatlerde 20 bin aracın geçtiği Kartal Kavşağı’nda yeni proje ile ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kartal Kavşağı’nı projelendiren firma yetkilileri tarafından proje ile ilgili sunum toplantısı gerçekleştirildi.

Sunumda, projenin imar planlarına azami şekilde uyum sağlandığı, kamulaştırma alanına gerek duyulmadığı ve trafik sirkülasyonunu en iyi şartlarda sağlayacak yeni katlı kavşakların projelendirildiği anlatıldı. Simülasyonlar sonucunda yapılan hesaplamalara göre proje ile Kayseri halkının yaklaşık 595 bin saat tasarruf sağlayacağı, 525 bin kilogram karbondioksit oranının azalacağı, yılda 23,6 milyon litre akaryakıt tasarrufu sağlanacağı ve bunun da Türk Lirası değeri 1 milyar TL olacağı belirtildi.

Projenin inşaatının olağanüstü bir durum olmadığı takdirde 18 ay gibi sürede tamamlanacağı kaydedildi.

Kayseri’de Kartal Kavşağı’nda Yeni Proje: Trafik Rahatlarken Ekonomiye de Katkı Sağlanacak