1. Haberler
  2. Yerel
  3. Vektörle mücadele karadan ve denizden devam ediyor

Vektörle mücadele karadan ve denizden devam ediyor

featured
service

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında artan sivrisinek ve haşere popülasyonuyla mücadeleye denizden de destek veriyor. Vektörel ilaçlama tekneleri ile falezler denizden ilaçlanarak sinek üremesine müsait ortamlar ortadan kaldırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 1600 personel, 200 araç ve 3 tekne ile çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı ilaçlar kullanılan ilaçlama çalışmaları 7/24 esaslı yürütülüyor.

Karada olduğu gibi denizden de ilaçlama çalışmaları ile Antalya’nın 640 kilometrelik sahil şeridi ve falezleri sineklerden arındırılıyor. Bu kapsamda ilaçlama tekneleri her 10 günde bir falezleri denizden ilaçlarken, karadaki ekipler de durgun suları ve fosseptikleri düzenli olarak ilaçlıyor ve geceleri de sokak sokak dolaşarak ilaçlama yapıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürü Mesut Çınar: “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sinek ve haşerelerin üremesini engellemek adına karadan olduğu gibi denizden de çalışmalar yürütüyoruz. İlimiz 640 km’lik bir sahil bandına sahip. 1600 personelle karadan çalışmalar yürütürken, Belediyemize ait 3 teknemizle de her 10 günde sahil bandı ve falezlerde ilaçlama çalışması gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vektörle mücadele karadan ve denizden devam ediyor