1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. İzmir’de ‘Anne Kartı’ uygulaması hayata geçti

İzmir’de ‘Anne Kartı’ uygulaması hayata geçti

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim vaatlerinden biri olan Anne Kartı uygulaması hayata geçti. Yeni uygulama ile 0-4 yaş arası çocuğu bulunan anneler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat edebilecek.

Anne Kartı ile 60 Kontör Hediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzman ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda, 0-4 yaş arası çocuğu bulunan ve yardım alması uygun görülen annelere aylık 60 kontör yüklenen Anne Kartları dağıtılmaya başladı. 4-5 yaş arası çocuğu bulunan annelere ise aylık 10 kontörlük Anne Kartları dağıtılmaya devam edilecek.

İzmir'de 'Anne Kartı' uygulaması hayata geçti 1

Hedef Annelerin Sosyal Hayata Katılımını Artırmak

Anne Kartı uygulamasının amacı, annelerin çocuklarıyla birlikte şehirde daha rahat seyahat edebilmelerini ve sosyal hayata daha aktif katılabilmelerini sağlamaktır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Annelerin çocuklarıyla birlikte sosyal hayata karışmaları için bu uygulamaları yaygınlaştıracağız” dedi.

9 Bin 723 Aile Faydalanacak

Anne Kartı uygulamasından 0-4 yaş arası 7 bin 695 aile ve 4-5 yaş arası 2 bin 28 aile olmak üzere toplamda 9 bin 723 aile faydalanacak. Ay sonuna kadar tüm kartlara kontör yüklenmesi tamamlanmış olacak.

Sosyal Adalete Katkı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Anne Kartı uygulamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sosyal adaleti sağlamanın önemine değinerek özellikle kadınlar ve çocukları önceleyen uygulamaları yaygınlaştıracağız” dedi. Tugay, ekonomik krizin en çok kadın ve çocukları etkilediğini belirterek, “Çocukların ve kadınların sosyal hayata karışmaları için desteğimiz sürecek” diye konuştu.

İzmir’de ‘Anne Kartı’ uygulaması hayata geçti