1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Ankara’da Hastalıklı Köpek İddiası: Karantinaya Alındı

Ankara’da Hastalıklı Köpek İddiası: Karantinaya Alındı

featured
service

Ankara Valiliği, hastalık taşıyan köpeklerin Ankara’ya getirildiği yönündeki iddialar üzerine iki ayrı açıklama yaptı. Valilik, bu iddiaların ihbar kabul edilerek derhal harekete geçildiğini ve tüm ilgili birimlerin teyakkuza geçirildiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, “Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır” denildi.

“Mücadelede kararlıyız”

Valilik tarafından yapılan ilk açıklamada, “Hastalık taşıyan köpeklerin İlimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, Valiliğimizce, Kolluk Kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve diğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlü hareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız” denildi.

“Karantinaya Alındı”

Valilik, konuyla ilgili Emniyet Güçleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yeni bir açıklama daha yaptı. İkinci açıklamada, “İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Ankara’da Hastalıklı Köpek İddiası: Karantinaya Alındı
Yorum Yap