1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Yapay Zeka Artık Ders

Yapay Zeka Artık Ders

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yüksek Öğretim Kurumu ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Akademi iş birliğiyle hayata geçirilen yapay zeka temelli 12 ön lisans programının detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Bakan Uraloğlu, ön lisans düzeyindeki bu yeni programların ders içeriklerinin kısmen BTK Akademi dersleriyle destekleneceğini ve 2024-2025 Güz Dönemi’nde pilot olarak başlatılacağını açıkladı.

Yapılan açıklamalara göre, projenin ilk aşamasında BTK Akademi’nin mevcut altyapısının ve eğitim programlarının üniversiteler tarafından kullanılması hedefleniyor. Bu çerçevede, yapay zeka ve dijital teknolojilerle ilgili dersler, üniversite müfredatlarına entegre edilerek öğrencilere sunulacak. BTK Akademi bünyesindeki dersler, öğrencilerin transkriptlerine de yansıtılarak resmi birer eğitim kazanımı olarak kaydedilecek.

Bakan Uraloğlu, çalışmaların ağustos ayı sonuna kadar tamamlanması hedeflenen ders eşleştirme sürecinin önemine vurgu yaparak, “BTK Akademi derslerinin, üniversitelerdeki derslerle birebir eşleştirilmesi için gerekli düzenlemeler ve eklemeler yapılıyor. Bu sayede öğrenciler, güncel ve sektöre uygun eğitimler alacaklar” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında yapılacak olan eğitimlerin, gençlerin yapay zeka teknolojileri konusunda doğru bir şekilde eğitilmelerini sağlayacağına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, yapay zekanın sağlık, ulaşım, ekonomi, hukuk gibi çeşitli alanlarda sunduğu potansiyellerin önemini vurguladı. Ayrıca, bu teknolojilerin kötü niyetli kullanımlarını önlemek adına gençlerin bu alanda iyi bir eğitim almasının kritik olduğunu belirtti.

BTK Akademi’nin üniversitelerle iş birliği içinde yapay zeka eğitimlerinin kalitesini artırmayı amaçladığı bu proje, ileri teknolojilerin eğitim sistemine entegrasyonunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yapay Zeka Artık Ders
Yorum Yap