İzmir İş Dünyası Derneği Üyeleri, Hıdırellez Gününde Buluştu

featured
service

Uzun yıllardır istihdam yaratma ve iş arayanlara destek olmak adına projeler gerçekleştiren İzmir İş Dünyası (İZİD) üyeleri Hıdırellez Günü kahvaltıda buluştu. 

Dernek Başkanı Feyyaz Sungur, etkinlikte yaptığı konuşmada, İzmir’de yeni bir dönemin başladığını belirterek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cemil Tugay’ın uyguladığı kalkınmaya dayalı sosyal belediyecilik ile İZİD’in projelerine destek vereceğine inandığını söyledi. Sungur, Başkan Tugay’ın projelerinin, İZİD’in kalkınma hedeflerine paralel olduğunu da açıkladı.

Sungur, “Özellikle iş arayan insanların umudu olan derneğimiz için Hıdrellez günü de ayrı bir anlam ihtiva ediyor. Dernek olarak yürüttüğümüz bu büyük istihdam hareketinde Hızır yoldaşımız olsun, Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun. Hıdrellez, Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlarımızdan. Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanıyor. Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk ağzında hıdrellez şeklini almıştır. İnsanlarda umut olmuş bu oluşumda insanlar dileklerini bir ağacın altına koyar veya denizlerin, nehirlerin kenarlarına gidip dilek ve isteklerini kağıtlara çizerek suya atarlar. Kimi ev çizer, kimi araba, kimi okul, kimisi iş diler, dua eder, dileklerinin olmasını bekler. Bizler de İzmir İş Dünyası Derneği olarak Türkiye de işsizliğin biteceğini laik Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasını diledik” diye konuştu.

İzmir İş Dünyası Derneği Üyeleri, Hıdırellez Gününde Buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.