1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi “Evde Bakım” ile şifa dağıtıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Evde Bakım” ile şifa dağıtıyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Birimi, yatağa bağımlı 5 bin hastaya evlerinde sağlık hizmeti veriyor.

Türkiye’nin ilk belediye hastanesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, sağlık hizmetlerini hastaların evlerine kadar ulaştırıyor. 2021 yılında kurulan Evde Bakım Hizmetleri Birimi, yatağa bağımlı olduğu için sağlık kuruluşlarına gidemeyen hastalara umut ışığı oluyor.

8 doktor ve 42 sağlık personelden oluşan toplam 50 kişilik ekiple çalışan birim, hasta takibi, tahlil, ilaç ve malzeme raporlarının yenilenmesi, yara bakımı, tıbbi bakım ve rehabilitasyon gibi hizmetleri hastaların evlerinde sunuyor. Ayrıca hasta ve hasta yakınlarına sosyal ve psikolojik destek de sunan birim, poliklinik muayene ihtiyacı olan hastaları da hastaneye taşıyor.

Evde Bakım Hizmetleri Birimi ayrıca hasta ve hasta yakınlarına sosyal ve psikolojik destek hizmeti sunmaya da devam ediyor. Poliklinik muayene ihtiyacı olan hastaların hastaneye nakli de gerçekleştirilirken şimdiye kadar 10 binin üzerinde hastaya hizmet götürüldü. Bu yıl başından beri yaklaşık 5 bin hasta evinde düzenli olarak ziyaret edildi. Ekipler, günde 50’nin üzerine hastayla temasa geçerek gerekli sağlık hizmİzmir Büyükşehir Belediyesi “Evde Bakım” ile şifa dağıtıyoretini sağlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Evde Bakım” ile şifa dağıtıyor