Başkentte nohut tohumu desteği başladı

featured
service

 Seçimlerden önce “Benim en büyük projem Ankaralı üreticiyi zengin etmek. Yerli üreticiye destek olarak kırsal kalkınma hamlesi yapacağız” açıklaması yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sözünü tutmaya devam ediyor. Başkan Yavaş bu kapsamda, 25 ilçede 5 bin 942 çiftçiye yaklaşık bin 600 ton nohut tohumu desteği dağıtımını başlattı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri nohut tohumu dağıtımına ilk olarak Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinden başladı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’te kırsal kalkınmayı güçlendirecek ve yerli üretimi artıracak destek projelerini ara vermeden sürdürüyor.

Kırsal kalkınma desteklerini çeşitlendirerek Başkentli çiftçileri sevindiren Başkan Yavaş, tarımsal üretimi teşvik etmek ve çiftçilerin ekonomisini rahatlatmak amacıyla son olarak nohut tohumu dağıtımını başlattı. Kırsal Kalkınma Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri, 25 ilçenin tamamında gerçekleştireceği nohut tohumu dağıtımına ilk olarak Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinden başladı.

TOPLAM 5 BİN 942 ÇİFTÇİYE YAKLAŞIK BİN 600 TON NOHUT TOHUMU DAĞITILACAK

  Tarımsal destek projesiyle Başkentli çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi, toplam 5 bin 942 çiftçiye yaklaşık bin 600 ton nohut tohumu dağıtacak.

  Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, yaklaşık 80 bin dönüm alana ekilmesi planlanan nohut tohumu desteği ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Özellikle kuru tarım yapan üreticilerimizin gelir seviyesini artırmak amacıyla bin 600 ton nohut tohumunun dağıtımına başladı. Bin 600 ton ciddi bir rakam. Ankara’daki üreticilerimizin tamamına ulaşmaya gayret ettik. İmkanlarımız ölçüsünde tohum dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz. 5 bin 942 adet üreticimiz nohut tohumu almaya hak kazandı. Umarım gayet bereketli bir dönem geçirir ve bu mahsullerin kazanımlarını alırlar.” 

Başkentte nohut tohumu desteği başladı