‘Atatürk’ filmi Cumhuriyetin 100. Yılında Fox TV’de

featured
service

Türkiye’nin sevilen oyuncusu Aras Bulut İynemli’nin Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığı “Atatürk” adlı büyük prodüksiyon, 29 Ekim’de FOX TV ekranlarında izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları kapsamında özel bir TV yayını olarak sunulacak.

Film, Atatürk’ün çocukluk döneminden milli mücadele ateşinin yakılmasına kadar geçen önemli anları gözler önüne seriyor. Başarılı yönetmen Mehmet Ada Öztekin’in koltuğunda oturduğu ve iki ayrı film olarak hazırlanan “Atatürk” yapımının yapımcılığını Lanistar Medya, Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu üstleniyor. Oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli’nin yanı sıra Songül Öden, Mehmet Günsür, Sarp Akkaya, Esra Bilgiç gibi deneyimli isimler bulunuyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda FOX TV ekranlarında özel bir yayınla başlayacak olan “Atatürk” filmi, 3 Kasım ve 5 Ocak’ta sinemalarda izleyiciyle buluşacak. Ardından, 2024 yazında her iki filmiyle bir kez daha FOX ekranlarında seyircilerle buluşacak.

The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner, “Gurur duyduğumuz Atatürk içeriğimizi Cumhuriyetimizin 100. yılında izleyicilerimiz ile buluşturacağımız için çok mutluyuz. Global içerik stratejimizde yapılan değişiklikler sonucunda Atatürk’ü iki film olarak yayınlamayı planladığımızı ve yeni yayın planı ile beraber içeriğimizi daha da geniş kitlelere ulaştıracağımızı duyurmuştuk. Bugün de filmimizin yeni tanıtımını sizlerle buluşturduk. Bu tanıtımla beraber ne kadar gurur duyulacak bir işe imza attığımızı siz de göreceksiniz” dedi.

“Atatürk” filminin yayın takvimi ise şu şekilde:

29 Ekim 2023: TV özel yayını, FOX
3 Kasım 2023: “ATATÜRK – 1. Film,” Sinemalarda
5 Ocak 2024: “ATATÜRK – 2. Film,” Sinemalarda
Yaz 2024: Her iki film FOX ekranlarında

‘Atatürk’ filmi Cumhuriyetin 100. Yılında Fox TV’de