Uzak mesafe bir ilişkiniz varsa gerçek bir buluşmaya nasıl hazırlanılır?

featured
service

Uzak mesafeli ilişkiler birçok insanın düşündüğünden daha yaygındır. Bugüne kadar sadece öğrenciler arasında gençlerin %25-50’si bu tür ilişkiler içindedir. Onlara göre uzaktan ilişkinin temel nedeni farklı üniversitelerin tercihiydi. Ancak elbette, uzakta oldukları için sadece öğrenciler ruh eşleriyle temas halinde olmaya zorlanmıyorlar. Anketlere göre, yalnızca ABD’de tüm çiftlerin yaklaşık %75’i bir süredir uzak mesafeli bir ilişki içindedir veya şu anda devam etmektedir.

Bu ilişkilerin çoğu gerçek hayatta birbirine bağlıdır ve ancak o zaman bazı koşullar nedeniyle bir süre birbirlerinden uzak kalırlar. Ancak bunun tersi durumlar da vardır, mesela bir çift internette tanıştığı, uzun süre iletişim kurduğu ve şahsen tanışmadan birbirlerinden hoşlandığı. Onlar için ilk gerçek buluşma oldukça stresli olabilir. Ancak çiftler ilişkilerinde ilerlemek isterlerse bu kaçınılmazdır.

Bir partner ile ilişkiniz yalnızca uzaktan yürüyor iken gerçek bir görüşmeye nasıl düzgün bir şekilde hazırlanacağınız konusunda bazı yararlı ipuçları toplamaya karar verdik.

İlk çevrimdışı görüşmenizi her ikiniz için daha keyifli ve rahat hale getirmek için 7 ipucu

  • İpucu #1. Zamanı erkenden planlayın

Her şeyin yolunda gitmesine ve süreç boyunca bir eğlence bulmaya gerek yok. Birlikte neler yapabileceğinizi düşünün, partnerinizle seçenekleri tartışın, birlikte vakit geçirmek için ikiniz için de ilginç olan birkaç seçenek belirleyin.

İyi fikirleriniz yoksa yakın arkadaşlarınızdan tavsiye isteyin — size yardımcı olacaklardır. Veya forumları ziyaret edin. Büyük ihtimalle ruh eşinizle nasıl vakit geçireceğiniz, nereye gideceğiniz ve boş zamanlarınızda neler yapacağınız hakkında onlarca tartışma olacaktır. Tadını çıkarın!

  • İpucu #2. Görüştüğünüz kişiden arkadaşlarınıza ve ailenize bahsedin

Ruh eşini sonuna kadar saklamaya çalışan insanlar var. Bir yandan bu onların hakkı. Ama öte yandan çok rahatsızlık yaratır. Ayrıca partneriniz sizin ondan utandığınızı düşünebilir. Ve bu oldukça kötü bir his.

Aranızdaki ilişkinin ciddi ve umut verici hale geldiğini düşünüyorsanız, yakın bir insan çevresinin bunu yakın gelecekte öğrenmesi daha iyi olacaktır.

Ayrıca kızlara, akrabalarını ve arkadaşlarını ne zaman ve kiminle görüşmeye gidecekleri ve ne zaman dönecekleri konusunda bilgilendimesi konusunda tavsiye vermek istiyoruz. Bu, ihmal edilmemesi gereken bir güvenlik sorunudur.

  • İpucu #3. Partneriniz sizinle kalmayı planlıyorsa, evi onun için hazırlayın

Eviniz sizin kartvizitinizdir. Ve partneriniz sizinle kalıyorsa evin temiz ve düzenli olmasına özen gösterin. Aksi takdirde, izleniminiz büyük ölçüde bozulabilir. Sonuçta, potansiyel ruh eşiniz öyle ya da böyle birlikte bir hayat planlıyor. Ve şu anki eviniz, paylaşılan evde olacakların bir “demo versiyonu”. Tozlu raflar, masaüstündeki şekerleme ambalajları ve balkonda dolu bir kül tablası kesinlikle nihai bir hayal değil, değil mi?

  • İpucu #4. Bu süreçte önemli şeyler planlamamaya çalışın

Buluşmanın tarih ve saatine zaten karar verdiyseniz diğer tüm şeyleri ve etkinlikleri erteleyin. İnanın, ruh eşiniz sürekli telefondaysanız, hatta ofise gitmesi için onu yalnız bırakırsanız pek mutlu olmaz.

Bu günü tamamen kişiye ayırmaya çalışın. Bu buluşmayı dört gözle bekledi, sürekli düşündü ve planladı. Anlamsız ve sorumsuz tavrınız her şeyi mahvedebilir. Mücbir bir sebep ortaya çıkarsa, durumu olabildiğince incelikle tanımlamaya çalışın ve mümkün olan en kısa sürede bir çıkış yolu bulun.

  • İpucu #5. Partnerinizin isteklerini eğlence açısından dinleyin ve çok müdahaleci olmayın

Herkes farklıdır, herkesin farklı zevkleri ve tercihleri ​​vardır. İlgi alanlarınızın partnerinizle örtüşmesi iyi bir şeydir. Ancak bu durum her zaman böyle değildir. Bir kişinin neyi sevdiğini, neyi sevdiğini, ne tür boş zamanları sevdiğini önceden bulmaya çalışın. Yeterince spesifiklerse, eğlence fikirlerinizi empoze etmemelisiniz. Örneğin, kaya tırmanışından hoşlanıyorsunuz ve partnerinizin büyük bir yükseklik korkusu var. Ya da su kayağı yapmayı seviyorsunuz ama partneriniz yüzemiyor. Partnerinizin beğeneceğinden emin olmadığınız sürece fikirleri zorlamayın. Bir kişi sadece kibarlıktan hemfikir olabilir ancak sonunda böyle bir görüşme onlar için gerçek bir güçlük haline gelecektir.

  • İpucu #6. Aksaklıklara hazırlıklı olun ve her zaman bir B planınız olsun

Her şey olabilir. Doğada piknik yapmayı planlıyordunuz ama yağmur yağmaya başladı. Birlikte sinemaya gitmek istediniz ama seans ertelendi. Sevdiğiniz şehir müzelerini ruh eşinize göstermeyi hayal ettiniz ancak bir gün önce restorasyon için kapatıldı. Bu tür durumlara hazırlıklı olmanızı ve birlikte vakit geçirmenin alternatif yollarını düşünmenizi tavsiye ederiz. Ne kadar çok seçenek varsa o kadar iyi. Çünkü parkta oturup birlikte ne yapacağımızı düşünmek olabilecek en keyifli şey değildir.

  • İpucu #7. Kendi güvenliğinizi es geçmeyin

İnternetin dolandırıcılar için çok rahat bir ortam olduğunu unutmayın. Bir kişiyle iletişim kurarken, içinde şüpheli bir şey olup olmadığını ciddi olarak düşünün. Profil fotoğrafının arkasına saklanan başka biri mi var? Birçok modern arkadaşlık sitesi ve uygulaması, kullanıcının kimliğini doğrulamak için bir özellik sunar — bu çok kullanışlıdır, kullanın!

Hiçbir bahaneyle yabancılara asla para transfer etmeyin. İnternetten bir kişi hayatın zorluklarından ve mücbir sebeplerden şikayet etmeye başlar ve maddi yardım talep ederse, büyük olasılıkla bu bir dolandırıcıdır.

Ve en önemlisi — partner ile video aracılığıyla iletişim kurmadan önce gerçek bir görüşmeyi kabul etmeyin. Önünüzde ne tür bir insan olduğunu, nasıl davrandığını, iletişimle gerçekten ilgilenip ilgilenmediklerini vb. anlamanın tek yolu budur. Daha da iyisi — eğer iletişiminiz, prensipte, başlangıçta yalnızca video iletişimine dayalı olacaksa. Bunun için sohbet ruleti formatı idealdir — Emeraldchat, Bazoocam, https://coomeet.com/tr/bazoocam, Azar, Chat Alternative ve diğerleri. Sohbet ruleti, uzun mesajlaşma ve sonsuz kaydırmalarla zaman kaybetmeden partnerinizi mümkün olan en kısa sürede daha iyi tanımak için bir fırsattır. Bu formatı daha önce kullanmadıysanız, yine de listelenenlerden bir sohbet ruleti seçip denemenizi öneririz. Beğeneceksiniz!

Özetleyelim

Yirmi birinci yüzyılda, çevrimiçi arkadaşlık ve uzak mesafeli ilişkiler tamamen normaldir. Buradaki en önemli şey — bu ilişkileri tam zamanında çevrimdışına geçirmek, böylece uzun bir ayrılık nedeniyle duyguların zamanla kaybolmaması.

Küçük ipuçlarımızın ve püf noktalarımızın, görüşmeyi ilişkiniz için daha unutulmaz, parlak ve umut verici hale getirmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Karşınızdaki kişi istediğinde görüşmeyi reddetmeyin ve doğru anın geldiğini hissettiğinizde inisiyatifi kendiniz alın. İnanın, güçlü ve sevgi dolu aileler, böylesine zorlu bir mücadeleden bile geçmeyi başaran uzak mesafeli ilişkilerden eninde sonunda doğar. Bu arada, görüşme fırsatınız yok ise Web’de arkadaşlık ve kolay iletişim için sohbet ruletini kullanın. Bu normal mesajlaşmadan çok daha iyidir!

Uzak mesafe bir ilişkiniz varsa gerçek bir buluşmaya nasıl hazırlanılır?