1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitici Eğitimi Kurslarına Başladı

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitici Eğitimi Kurslarına Başladı

featured
service

Millî Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim programlarının hazırlanması sürecinde görev alan akademisyenler ve alan uzmanlarının katkılarıyla öğretmenlere yönelik “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitici eğitimi kursları” başlattı.

Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacak. Bu doğrultuda, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından alanında öğretim programı değişen tüm alan öğretmenlerine yönelik kapsamlı bir eğitim programı hazırlandı.

Türkiye genelinde 17 ayrı tesiste 26 farklı branşta eğitimler verilecek. Bu kapsamda öğretmenlere yönelik ilk eğitimler, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitici eğitimi kursu” ile başlatıldı. 9 bini aşkın öğretmen, bir hafta boyunca 40 saat sürecek bu kurslara alınacak. Toplamda 61 farklı kurs programı planlandı.

Yeni müfredat eğitici eğitimleri, 14 Haziran’da tamamlanacak. Bu eğitimi alan öğretmenler, görev yaptıkları illerde yaklaşık 720 bin öğretmene eğitim verecekler. Mahallinde verilecek kurslar ise 2 Eylül’de başlayacak olan mesleki çalışma döneminde yürütülecek.

Ayrıca, okul ve kurum yöneticilerine yönelik “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitim Yönetimi Eğitici Eğitimi Kursu” planlandı. Bu kurslara 1.120 okul yöneticisi katılacak ve bu yöneticiler, toplamda 94 bin 246 okul ve kurum yöneticisine mahallinde eğitim verecekler.

MEB’in düzenlediği 40 saatlik eğitici eğitimi kurslarında, yeni müfredatla ilgili detaylar öğretmenlere aktarılacak. Yeni müfredatın amaçları, felsefesi, öğrenci profili, temel ilkeleri ve önemi hakkında bilgiler verilecek. Ayrıca, öğrenme çıktılarına, süreç bileşenlerine ve öğrenme-öğretme yaşantılarına ilişkin yapının açıklanacağı kurslarda, örnek tema uygulamaları ve ders planı hazırlama gibi konular da ele alınacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitici Eğitimi Kurslarına Başladı
Yorum Yap