1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gezi’nin yıldönümü: Boyun eğme memlekete sahip çık

Gezi’nin yıldönümü: Boyun eğme memlekete sahip çık

service

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Gezi Direnişi’nin 11. yıldönümünde İstanbul Beşiktaş Meydanı’nda bir eylem gerçekleştirdi. “Halk boyun eğmedikçe halktır. 11. yılında Gezi’den Filistin’e selam” başlıklı eylemde, Filistin halkının direnişi de selamlandı.

Eylemde, “Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez”, “Bu ülke bu halk satılık değil”, “Boyun eğme memlekete sahip çık”, “Katil İsrail katil ABD”, “Bu memleket bizim, yobaza faşiste bırakmayız”, “Filistin halkı yalnız değildir” sloganları atıldı.

Ekim Korosu’nun “Zincirleri kıra kıra” ve “Viva Palestina” şarkılarıyla başlayan etkinlik, gazeteci yazar Mustafa Kemal Erdemol’un konuşmasıyla devam etti. Erdemol, “Biz komünistler Filistin halkının yanındayız, mücadelesinin yanındayız. Buradan büyük Filistin direnişine selam olsun” diyerek, İsrail’e silah satışının devam etmesine tepki gösterdi.

Erdemol’un ardından söz alan TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam, Gezi’de sokağa çıkan milyonların sermaye sınıfını titrettiğini belirterek, “Milyonlar sokağa çıkınca ne olacağını gördüler. O yüzden Gezi’de ortaya çıkan umudu, direnişi sandığa kilitlemeye çalıştılar. 11 yıl sonra Gezi’de ortaya çıkan umudu Koç’un süvarisi İmamoğlu’na ve faşist Mansur Yavaş’a bağladılar” dedi.

İnam, Gezi’yi unutturmaya çalışanların halkın ekmeğine göz koyanlar olduğunu vurgulayarak, “Buradan sesleniyoruz Gezi’de ortaya çıkan halk olma iradesini silip atamayacaksınız. Bu ülke buna izin vermez. Türkiye Komünist Partisi buna izin vermez” diye konuştu. Filistin halkının direnişine de selam gönderen İnam, “Filistin halkı direnmenin boyun eğmemenin ne demek olduğunu gösterdi. Biz de buradan Filistin halkına selam olsun diyoruz. Bugün sermaye sınıfı Türkiye’de emekçilerin sırtına basıyorsa aynı sermayedarlar Filistin halkının üzerine yağan bombaların sahibidir” ifadelerini kullandı.

Gezi Direnişi’nin 11 yıl önce gençler ve kadınlar tarafından halkın iradesini gösterdiğine dikkat çeken İnam, “Bugün yeniden halk olmaya ihtiyacımız var. Açlık, sömürü istemiyoruz. Tarikatları istemiyoruz. Emeğin aydınlığın ülkesini kuracağız, söz veriyoruz. 11 yıl sonra bir kez daha söylüyoruz: Boyun eğmiyoruz” dedi.

Gezi’nin yıldönümü: Boyun eğme memlekete sahip çık
Yorum Yap