1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’li Halıcı Elma Üreticisinin Sorunlarını Meclis Gündemine Taşıdı

CHP’li Halıcı Elma Üreticisinin Sorunlarını Meclis Gündemine Taşıdı

featured
service

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Isparta’da yaşanan dolu yağışının elma bahçelerine büyük zarar verdiğine dikkat çekerek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya önemli bir çağrıda bulundu. Halıcı, “Çiftçimizin faizsiz şekilde kredi ödemelerini erteleyin” diyerek, üreticilerin karşılaştığı zorluklara çözüm bulunmasını talep etti.

Isparta’da son günlerde etkili olan dolu yağışı, tarım alanlarını olumsuz etkiledi. Yağıştan en çok zarar görenlerin başında elma üreticileri geldi. Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, bu durumun üreticiler üzerinde yarattığı tahribatı Meclis gündemine taşıyarak, yetkilileri acil önlemler almaya davet etti.

Halıcı, yaptığı açıklamada, Isparta’nın elma üretiminde Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olduğunu vurguladı ve şunları kaydetti: “Elmaları depoda bekleyen üreticiler bir de buradan zarara uğradı. Üreticilerimiz bugüne kadar birçok maliyete katlandı ve o ürünlerini yetiştirmek için büyük emek harcadı, çiftçimiz varını yoğunu bunun için harcadı.”

Hibe Desteği İçin Bütçe Ayrılması Bekleniyor

Isparta’nın elma üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Halıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Isparta, Türkiye’deki dört elmadan birinin üretildiği bir tarım kenti. Maalesef şu anda 150 bin ton elma depolarda bekliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sesleniyorum; çiftçimizin faizsiz şekilde kredi ödemelerini erteleyin, depolardaki elmaların satılması için harekete geçin, acilen zarar gören üreticilerimize devlet desteği ödemesi yapılmasını ve bir hibe desteği için bütçe ayrılmasını bekliyoruz.”

CHP’li Halıcı Elma Üreticisinin Sorunlarını Meclis Gündemine Taşıdı
Yorum Yap