2022’de Milano Vize İşlemleri ve Gerekli Evraklar

featured
service

2022 Yılına Milanoya gitmek isteyen T.C vatandaşları ve Türkiye’de yasal olarak ikamet eden yabancı ülke vatandaşları Milano vize başvurusu yapmak zorundadır. Vize başvuruları seyahat amacına uygun türdeki vizelere yapılmalıdır.

Milano İtalya Cumhuriyeti toprakları içerisinde Lombardiya bölgesinde bulunmaktadır. Milano’ya gerçekleştirilecek ziyaretler için Türkiye’deki İtalya dış temsilciliklerine veya VFS aracı kurumuna İtalya turistik vize başvurusu yapılmalıdır.

Milano vize başvuruları için: 0850 532 28 54

Milano’ya Gitmek İçin Vize Gerekli Midir?

Milano’ya, gitmek için bordo pasaport sahibi T.C. vatandaşların gerçekleştirecekleri tüm seyahatler için vizeye tabidir. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaportu hamilleri ise Milano’ya yapacakları 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde Milano vizesinden muaf tutulur.

Milano Aktarmalı Uçuşlarda Transit Vizesi Gerekli Midir?

Türkiye’den Milano aktarmalı yapılacak seyahatlerde T.C vatandaşları pasaportlarına bakılmaksızın vizeden muaftır. Muafiyet 2 uçuş arasındaki sürenin 24 saatten az olduğu ve uçuşun devamı niteliğindeki seferler için geçerlidir. Bu şartlar karşılanmıyorsa transit yolcunun vize alması gerekmektedir.

Milano Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Milano’ya turistik faaliyette bulunacak kişiler aşağıdaki belgeleri hazırlayarak vize başvurusu yapmalıdır.

  •  İtalya turistik vize başvuru formu
  • Pasaport:
  • Biyometrik fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası:
  • Vize talep yazısı
  • Uçak bileti rezervasyonları
  • Konaklama rezervasyonu
    • Çalışma Durumuna Ait Belgeler ve Maddi Kanıt

İtalya seyahati süresince başvuru sahibinin geçimini sağlayabileceğini gösteren banka hesap dökümleri gibi maddi kanıtların gösterilmesi gerekmektedir. Çalışan ve şirket sahipleri için şirket belgeleri emekliler için emekli olunduğuna dair belgeler eklenmelidir.

Vize almak isteyen kişilerin banka hesaplarında İtalya’da geçirilecek gün başına 50 Euro bulunması beklenmektedir.

Milano Turistik Vize Ücreti Ne Kadardır?

Milano turistik vize harç ücreti 2022 yılı için 80 EUR’dur. Seyahat sağlık sigortası, biyometri işlemleri dahil tüm masraflar ortalama 125 EUR tutmaktadır.

Milano’ya Girişlerde Aşı Zorunluluğu

 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren İtalya’ya girişlere ilave şart olmaksızın izin verilecek olup, aşı kartı, hastalığın geçirildiğine dair sertifika veya PCR testinin zorunluluğu da kalmamıştır.

İtalya Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı bildiriye göre İtalya’ya seyahat etmek için Covid-19 Yeşil Geçiş Belgesi bu tarih itibariyle yürürlükten kaldırılmıştır.

2022’de Milano Vize İşlemleri ve Gerekli Evraklar