Malatya dinamiklerinden kayısı konferansı

featured
service
Malatya dinamiklerinden kayısı konferansı 1

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kayısının Malatya Ekonomisine Katkısı’ konferansı Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirildi.

MALATYA (İGFA) – Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen, Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Ahmet Aslan’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Kayısının Malatya Ekonomisine Katkısı’ konferansı Nikâh Sarayı’nda yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da katıldığı konferansta, kayısının Malatya ve ülke ekonomisine katkılarının değerlendirildiği ve katma değeri artırmak için nelerin yapılması gerektiği değerlendirildi.

 ‘Kayısının Malatya Ekonomisine Katkısı’ konferansında kayısının sadece Malatya’ya değil bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkılarının olduğunu ifade eden Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “ Malatya Anadolu’nun en kıymetli şehirlerinden bir tanesi. Dünya kuru kayısı başkenti. Kayısıda hedef olarak koyduğumuz 100 bin ton ihracatı inşallah 500 milyon dolar hedefiyle kısa sürede taçlandıracağız. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla 100 bin ton ihracatı önümüzdeki yıllarda 1 milyar dolara çıkarmak için de yoğun bir şekilde gayret göstereceğiz” dedi.

Kayısının çeşitlendirilmesi noktasında Malatya’yı hak ettiği yere ulaştırmak için çalıştıklarını dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bizler her ne olursa olsun ilk etap da 1 milyar dolar, daha sonra 1.5 milyar dolar ve bunu yükselterek dünya piyasasındaki kayısı katma değerinin büyük bir bölümünü Malatya’ya taşımak istiyoruz. Malatya paydasında olan her şey de, birlik ve beraberlik içerisinde kayısıda katma değeri ilk etapta 500 milyon dolar, sonra 1 milyar dolara çıkarma noktasında gayret edeceğiz,” diye konuştu.

Malatya dinamiklerinden kayısı konferansı