Ataşehir’de Modern Halk Sağlığı Merkezi Hizmette

featured
service

İstanbul’da sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak ve kaliteli bir sağlık altyapısı sunmak adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni bir adım attı. Ataşehir Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi, sunduğu çeşitli branşlardaki sağlık hizmetlerini tek bir çatı altında toplayarak İstanbullulara ücretsiz hizmet sunuyor.

14 Mart Tıp Bayramı’ndan bu yana faaliyette olan merkez, Sağlık Güvencesi Kurumu (SGK) ve Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki tüm İstanbul sakinlerine hizmet veriyor. Uzman doktorlar tarafından muayene, fizik tedavi, rehabilitasyon ve diğer tıbbi hizmetlerin yanı sıra laboratuvar ve radyoloji hizmetleri de merkez bünyesinde ücretsiz olarak sunuluyor.

Ataşehir'de Modern Halk Sağlığı Merkezi Hizmette 1

Ataşehir Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi, içerisinde Darülaceze Tıp Merkezi’ni de barındırıyor. Bu merkezde psikolojik destek, evde sağlık hizmetleri ve sosyal uyum destek birimleri de bulunuyor. Psikoloji Destek Merkezi’nde bireylerin problemlerinin çözülmesi ve günlük yaşam kalitelerinin artırılması için psikoterapi ve danışmanlık hizmetleri sunulurken, Evde Sağlık Hizmetleri ise bakım ihtiyacı olanlara yönelik hizmetleri kapsıyor. Sosyal Uyum Destek Merkezi’nde ise hastalara yönlendirme, danışmanlık ve aile terapisi gibi hizmetler sunuluyor.

Ataşehir Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi’nde 14 Mart’tan bu yana yaklaşık 7 binden fazla hastaya sağlık hizmeti sunulmuş durumda. Ayrıca, İstanbul Darülaceze Şube Müdürlüğü gözetiminde bulunan Darülaceze sakinleri de öncelikli olarak bu merkezde sağlık hizmetlerinden faydalanıyorlar.

Ataşehir’de Modern Halk Sağlığı Merkezi Hizmette