1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Ankara Kent Konseyi’nin ilçe ziyaretleri devam ediyor

Ankara Kent Konseyi’nin ilçe ziyaretleri devam ediyor

featured
service

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyet, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde başarılı sonuç elde eden Çankaya, Polatlı ve Pursaklar Belediye Başkanlarını makamlarında ziyaret etti.

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, beraberindeki yürütme kurulu üyeleri, çalışma grubu sözcüleri ve meclis başkanlarıyla birlikte başarılı sonuçlar elde eden belediye başkanlarını tebrik etmek üzere ziyaretler gerçekleştiriyor. Son olarak Çankaya, Polatlı ve Pursaklar belediye başkanlarını makamlarında ziyaret eden AKK heyeti, gelecek döneme dair projeler ve iş birliği olanakları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

“ÇANKAYA, SADECE ÇANKAYA DEĞİL ANKARA”

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, ziyarette yaptığı açıklamada, seçimler sonrası iş birliğinin devam etmesinin mutluluk verici olduğunu belirtti. Güner, “Kent Konseyi en çok katkıyı verecek kurumların başında geliyor. Çankaya sadece Çankaya değil aynı zamanda Ankara. Burada birlikte ne başarabilirsek Ankara için aynı katkıyı sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise, “Kente nefes aldıracak o vizyonu biz sizde gördük. Kent Konseyi en çok katkıyı verecek kurumların başında geliyor. Burası yerel katılımcı bir kültürün nefes aldığı bir yer. Örgütsüz liyakate diz çöktüren bir süreç yaşıyoruz. Bizim beraber hareket edebileceğimizi gösterdik lidersiz bir şekilde.” dedi.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da Ankara Kent Konseyi’nin son beş yılda yapmış olduğu çalışmalarla kendinden söz ettirdiğini vurgulayarak, “Son 5 yılda Ankara Kent Konseyi çalışmalarıyla hissettirdi kendini ben bunu söylüyorum, arkadaşlarımın eşliğinde tüm çalışmaları takip ettim çok güzel işlere imza attınız, büyük heyecanla çalıştınız ve lokomotif olarak başarılı oldunuz.” şeklinde konuştu.

PURSAKLAR BELEDİYESİNDEN ANKARA KENT KONSEYİ’NE TAM DESTEK

Ankara Kent Konseyi yönetimi son olarak Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’e ziyaret düzenledi. Pursaklar Belediyesinde gerçekleşen ziyarette, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, ilçenin Protokol Yolu üzerinde olması nedeniyle önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek “Tüm Ankaralılar Pursaklar’dan geçerek Esenboğa Havalimanı’na ulaşabiliyor. Dolayısıyla burası çok ciddi bir vitrin ve vizyon. Geliştirilecek projelerde bunu değerlendirmek tüm kente önemli katkıda bulanabilecek bir içerik taşıyor” dedi.  

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin ise Ankara Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Kent konseyleri kamu ile sivil toplum arasında köprü vazifesi gören birimler. Bu yüzden kuruluş mahiyeti çok kıymetli. Bunu aktif bir şekilde kullanabilmek de çok kıymetli. Bu konuda biz, gerek Pursaklar Kent Konseyi gerek Ankara Kent Konseyi ile her türlü çalışmanın içinde olmayı büyük bir iştahla isteriz.” 

Ankara Kent Konseyi’nin ilçe ziyaretleri devam ediyor