1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. Yazar Kasım Tiryaki’den Gençlere Tavsiyeler: “İyi Bir İnsan Olma Gayretimizi Hiç Yitirmeyelim”

Yazar Kasım Tiryaki’den Gençlere Tavsiyeler: “İyi Bir İnsan Olma Gayretimizi Hiç Yitirmeyelim”

featured
service

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin Mayıs ayındaki konuğu kitap yazarı Kasım Tiryaki oldu. Çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında gezintiye çıkaran, yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin konuğu Kasım Tiryaki, gençlerin ileriye dönük hedefleri konusunda onlarla verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

“YAZARLIK BİRAZ TECRÜBE BİRAZ BİLGİ BİRAZ DA ÇALIŞMAKLA OLUYOR!”

Çocuklara hayata dair çok güzel tavsiyelerde bulunan Tiryaki: “İlerde belki mühendis, belki doktor ve belki de yazar olacaksınız. Fakat ne olursanız olun işin merkezine faydalı insan olmayı koymazsanız tüm emekleriniz boşa gider. Hedefimiz iyi bir insan olmak olmalı. İşin özünü kaçırmadan bir şeyleri yapmak lazım. İşimizi ne kadar düzgün yaparsak yapalım bir takım değerleri içselleştirememişsek bizim için faydasızdır.” dedi.

Yazar Kasım Tiryaki’den Gençlere Tavsiyeler: “İyi Bir İnsan Olma Gayretimizi Hiç Yitirmeyelim” 1

“GÜNLÜK TUTUYORSAN YAZAR OLMAYA BAŞLAMIŞSIN DEMEKTİR!”

Yazar Kasım Tiryaki, çocukluk döneminde çokça günlük tuttuğunu ve sonrasında yazdıklarını bir araya getirerek Hebo serisini oluşturmaya başladığını söyleyerek gençlere; “Günlük tutuyorsan yazar olmaya başlamışsın demektir. Yazdıklarınızı okudukça sonrasında daha iyisini yazmaya çalıyorsunuz. Bu nedenle günlük tutmaya devam etmelisiniz. Yazmayı asla bırakmamalısınız. Çevrenizde sizi umutsuzluğa düşürmeye çalışan insanlar olacaktır. Siz onları dinlememeli, pes etmemelisiniz.” tavsiyelerinde bulundu.

Yazar Tiryaki; bir Bilgi Evi üyesinin “Kendimizle ne zaman gurur duyarız?” sorusuna ise: “İyi bir insan olma gayretimiz varsa kendimizle gurur duyabiliriz. İşimiz ne olursa olsun bizler anne babamıza, komşularımıza ve arkadaşlarımıza karşı faydalı olabiliyorsak işte bu bizim için en büyük gururdur.” yanıtını verdi.

Yazar Kasım Tiryaki’den Gençlere Tavsiyeler: “İyi Bir İnsan Olma Gayretimizi Hiç Yitirmeyelim” 2

Yazar olmak için çokça disiplin ve çalışmak gerektiğini belirten Tiryaki, okumanın önemine vurgu yapmayı da ihmal etmedi. Günümüzle geçmişi iyi harmanlamanın ve çokça okumanın iyi bir yazar olma konusunda atılabilecek en güzel adımlar olduğunu sözlerine ekleyen Yazar Tiryaki, söyleşi sonunda “Derenin Türküsü” ve “Dere Yürüyüşü” isimli kitaplarını Bilgi Evi üyeleri için imzaladı.

Yazar Kasım Tiryaki’den Gençlere Tavsiyeler: “İyi Bir İnsan Olma Gayretimizi Hiç Yitirmeyelim”