1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. TSKB, depremden etkilenen illerde eğitime desteğini sürdürüyor

TSKB, depremden etkilenen illerde eğitime desteğini sürdürüyor

featured
service

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde eğitimde fırsat eşitliğine ve kalıcı iyileşmeye destek olmak amacıyla başlattığı ’11 ilde 11 kütüphane’ projesi kapsamında, 6. zenginleştirilmiş okul kütüphanesini (Z-kütüphane) Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki 15 Temmuz Şehitleri İlk ve Ortaokulu’nda hizmete açtı.

‘TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi’ olarak adlandırılan okul kütüphanesi projesi kapsamında, şimdiye kadar deprem bölgelerinde eğitim gören 5 bine yakın öğrenci 25 binin üzerinde kitapla buluştu.

TSKB, depremden etkilenen illerde eğitime desteğini sürdürüyor 1

5 bine yakın öğrenci 25 bin kitapla buluştu 

’11 ilde 11 kütüphane’ projesi kapsamında ilk TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesini, 12 Eylül 2023’de Adıyaman’da açan Banka, Adıyaman’ın ardından Gaziantep, Kahramanmaraş Osmaniye, Adana ve Şanlıurfa ile 8 ayda 6 kütüphane sayısına ulaştı. TSKB böylece, 6 farklı şehirde 5 bine yakın öğrenciye 25 bin kitap ve eğitim destek araçlarını ulaştırdı. 

Yeni nesil kütüphane anlayışını temsil eden Z-kütüphaneler, çocuklara bilgiye kolay erişim ve keyifli çalışma ortamı sunuyor. Okuma becerisi ve zihinsel gelişimi destekleyen aktiviteler, estetik tasarımıyla dikkat çeken bu kütüphanelerde yer alıyor. Ayrıca, çeşitli zekâ oyunları, teknolojik araçlar ve eğitim destek materyalleri de çocukların kullanımına sunuluyor.

TSKB, depremden etkilenen illerde eğitime desteğini sürdürüyor