Bakan Göktaş: ‘Aile Destek’ten 140 bin kişi yararlandı

featured
service

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların bireysel ve profesyonel gelişimine katkı sağlayan Aile Destek Merkezleri’nden (ADEM) geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin kişinin yararlandığını açıkladı. Bakan Göktaş, başta kadınlar olmak üzere vatandaşların yaşamlarına değer katmak ve olumlu değişimler yaratmak için çeşitli hizmetler sunduklarını bildirdi.

ANKARA (İGFA) – Bakan Göktaş, “Sosyal kalkınma ve toplumsal adaletin tam anlamıyla sağlanması, kadınların hayatın her alanında güçlü bir konumda olmalarıyla mümkündür. Kadınlarımızın potansiyellerini ortaya çıkarmak için hizmetlerimizi çeşitlendiriyoruz” dedi.

Aile Destek Merkezleri’nin 2012 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini belirten Bakan Göktaş, “ADEM’lerimizde kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak kurs ve eğitimler veriyoruz. ADEM’lerde yapılan her çalışmanın kadınların güçlenmesinde fark oluşturacağına inanıyoruz. Kadınlarımızın ekonomik hayatın içerisinde daha çok yer almasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

140 BİN KİŞİ YARARLANDI

Bakan Göktaş, ihtiyaçlar doğrultusunda ADEM’lerin ülke genelinde yaygınlaştırılmasına devam edeceklerini vurgulayarak, “Kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayan ADEM’lerimizden geçtiğimiz yıl 140 bin kişi yararlandı. Bugüne kadar faydalanan vatandaşlarımızın sayısı ise yaklaşık 3 milyona ulaşmış oldu” dedi.

ADEM’lerde kadınların mesleki ve kişisel gelişimlerinin yanı sıra aile içi iletişim, temel afet bilinci, sağlıklı beslenme ve çocuk haklarına dair eğitimlerin de bulunduğunu belirten Bakan Göktaş, merkezlerde el sanatları, kuaförlük, giyim kurslarına ek olarak çeşitli meslek ve kültürel kursların düzenlendiğini aktardı.

Bakan Göktaş: ‘Aile Destek’ten 140 bin kişi yararlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.