Göçmen Kaçakçılığına Karşı Operasyonlar Sürüyor: 16 Organizatör Yakalandı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla ve Adana’da düzenlenen “KALKAN-21” operasyonları kapsamında, 16 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu. Operasyonlar neticesinde, 12 kişi tutuklanırken, 4 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını engellemek için ülkenin her bölgesinde kararlılıkla operasyonların sürdürüldüğünü vurguladı. Ülkeyi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat verilmeyeceğini belirtti.

Muğla’da yapılan operasyonda, 5 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanırken, 3’ü tutuklandı ve 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Adana’da ise 7’si yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 11 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 9’u tutuklandı, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyonlar sonucunda, çok miktarda döviz ve Türk lirasına el konuldu.

Göçmen Kaçakçılığına Karşı Operasyonlar Sürüyor: 16 Organizatör Yakalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.