Bankaların temassız limit tutarı nedir?

featured
service

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız ödemelerde şifresiz işlem limitini arttırma kararı aldı. 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olan bu karara göre, temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 750 TL’den bin 500 TL’ye yükselecek.

Türkiye’nin önde gelen bankaları arasında yer alan İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi ve Ziraat Bankası gibi bankaların temassız limitlerininin ne olduğu merak edilenler arasında yer alıyor. Cevabı haberimizde…

Yenilik, 2 Yıl Önce Belirlenen Limitin Üzerine Çıkıyor

BDDK’nın duyurusuna göre, bu artışla birlikte temassız ödemelerdeki şifresiz işlem limiti son iki yıl içinde belirlenen en yüksek seviyeye çıkarılmış olacak. Önceki limit, 750 TL iken, yeni düzenlemeyle bu miktar iki katına çıkarılarak bin 500 TL’ye yükseltildi.

Temassız Ödemelerde İşlem Limiti Nedir?

Temassız ödemelerde işlem limiti, kart veya mobil cihazlar üzerinden yapılan ödemelerde şifre girmeden gerçekleştirilebilecek maksimum tutarı belirtir. BDDK’nın yeni kararıyla birlikte bu limit, 1 Temmuz 2024 itibariyle bin 500 TL olarak belirlenmiş olacak. Bu da kullanıcıların daha büyük tutarlarda alışveriş yaparken şifre girmek zorunda kalmadan ödeme yapabilmesine olanak sağlayacak.

Bankaların temassız limit tutarı nedir?