1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bahçeli’den HDP ve DEM Parti’nin Kapatılması İçin Çağrı

Bahçeli’den HDP ve DEM Parti’nin Kapatılması İçin Çağrı

featured
service

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’de düzenlenen grup toplantısında yaptığı konuşmada HDP ve DEM Parti’nin kapatılması çağrısında bulundu.

ANKARA (İGFA) – Konuşmasında PKK ile HDP arasındaki organik ve örgütsel bağın hukuken tescillendiğini belirten Bahçeli, “Peki Anayasa Mahkemesi HDP’nin kapatma davasını niçin sürüncemede bırakmakta, kararın açıklanmasını niçin sürekli ertelemektedir? HDP bugün değilse, ne zaman kapatılacak; onun uzantısı DEM’in Türkiye’ye kastetmesinin hesabı ne zaman sorulacaktır?” diye konuştu.

“DEMİRTAŞ’TA SİZİN GİBİ ATIP TUTUYOR”

Bahçeli, “Bay Zühtü’nün gitmesinden sonra Anayasa Mahkemesi’nin elini tutan, önüne geçen, karar süreçlerine tıkaç olan sanıyorum kalmamıştır. O halde bu iş bitmelidir, HDP ve devamı sözde parti kapatılmalıdır. DEM eş başkanları ‘mücadeleye yükleneceğiz’ diyorlar. Mahkeme kararını tanımadıklarını açıklıyorlar. Mücadeleye yüklenseniz ne yazar, kararı tanımasınız ne çıkar. Türkiye bölücülükle yüzleşecek ve hepinizin kanlı maskesi mahkeme önünde düşecektir. Bu bölücülere sesleniyorum, methiyeler düzdüğünüz ve 42 yıl ceza alan terörist Demirtaş da bir ara sizin gibi atıp tutuyor, bir diğeri de sırtlarını YPG’ye, YPJ’ye dayadıklarını söylüyordu. Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma amacında olanların hepsine sıra inşallah gelecek, onların her birisi Türkiye’nin ufkundan teker teker çekilip doğruca layık oldukları yere gönderilecektir” ifadelerini kullandı.

“REZALETİN TA KENDİSİ”

MHP Genel Başkanı ayrıca CHP’ye de seslenerek, “İmralı canisinin ve cezaevindeki terör mahkumlarının affını istiyor musunuz?” sorusunu yöneltti ve CHP yönetiminin 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili mahkeme kararına yönelik eleştirilerini, “rezaletin ta kendisi” olarak nitelendirdi.

Bahçeli, “Hiçten, hiçbir şey çıkmaz. Terör ve bölücülükten bir şey beklemek akıl, ahlak ve izan çıkmazıdır. Güzel söylenmiş yalanlara kanacak yoktur. Üstü başı düzgün kepazeliklere itibar edecek yoktur” dedi.

Bahçeli’den HDP ve DEM Parti’nin Kapatılması İçin Çağrı
Yorum Yap