Kışın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Kış Aylarında Cilt Bakımı Yapmak

featured
service

Kışın cilt bakımı nasıl yapılır? Özellikle son bahar aylarının gelmesi ile birlikte oldukça artmış durumda. Kış aylarında cilt bakımı yapmak ek hassasiyet gerektiren önemli bir rutindir. Özellikle düşen hava sıcaklığı ile birlikte nem oranının dengesiz oluşu birleşince kuru ve hassas ciltlere sahip olmanız an meselesi oluyor.

Kışın evde cilt bakımı yapmak sandığınızdan daha kolay. Kış aylarında yapılabilecek yüz maskeleri ile önce yüzünüzü daha sonra ellerinizi bahar ayındaki yumuşaklığına kavuşturabilirsiniz.

Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Soğuk havalarda cilt bakımı yaparken yapılan bazı büyük hatalar bulunuyor. Bunlardan en önemlisi kışın veya soğuk havalarda sıcak su ile cildinizi yıkamanızdır. Peki, Soğuk havalarda cilt bakımı nasıl yapılır?

Cilt bakımı demek ek mesai ayırarak yapılan bir rutin demek değildir. Yani, bazı önlemler alarak da cildinize bakımlar yapabilmeniz mümkün durumda. Bunlardan en önemlisi cildinizi sürekli ve sıcak su ile yıkamamak olacaktır.

Soğuk mevsimlerde sıcak su kullanımı cildinizde çatlamalar olmasına neden olmakla beraber nem oranında dengesizliklere neden olacaktır.

Krem Kullanımına Çok Dikkat!

Soğuk havalarda düzenli olarak yapılması gereken şey cildinizin nemli kalmasını sağlamaktır. Bunu elleriniz ve yüzleriniz için kremler kullanarak kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Nem oranı yüksek olan ve besleyici yapıda olan kremlerin yanı sıra kışın ve soğuk havalarda güneş kremi kullanmaktan kaçınmamalı. En az yaz aylarında kullandığınız gibi, dışarı çıkarken kullanmanızda büyük önem bulunuyor.

Soğuk esen rüzgarlar ile birlikte güneşin kavurucu etkisi birleşince kışın yaşanan cilt hassasiyeti inanılmaz bir düzeye çıkabilmekte.

Lip-Stick Kullanımına Dikkat Edin!

Dudaklar, özellikle katlı bir dudak yapısına sahipseniz kışın dudak kuruması ve yara olması kaçınılmaz acılardan birisi haline geliyor.

Lip-Stick kullanımı normal şartlarda da olması gereken bir bakım rutini. Ancak, soğuk ve kış aylarında bu rutini daha yoğun bir hale getirmeniz gerekiyor. Dudak nemlendiricisi stick kullanarak sürekli olarak nemli olması dudakların kurumasını ve yara olmasını engelleyecektir.

Kışın Cilt Kuruluğu Neden Olur?

Kışın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Kış Aylarında Cilt Bakımı Yapmak 1

Kışın cilt bakımı nasıl yapılır? Konularından önce, kışın cilt kuruluğuna neden olanları öğrenmek alacağınız önlemler açısından oldukça önemli olacaktır.

Soğuk esen sert rüzgarlar, dengesiz nem oranları derken cildinizin mevsim geçişlerine ayak uyduramaması veya çok hassas olması oldukça normal bir durumdur. Peki, bu duruma neden olan başka neler var?

  • Soğuk hava ve kirli esen rüzgarlar.
  • Şapka, eldiven ve atkı kullanımının aksatılması.
  • Kalorifer gibi ısıtma araçlarının havadaki nem oranını bozması.
  • Yıkanma sıklığının artmış olması, sıcak su kullanımı.
  • Nemlendirici ürünlerin aksatılması.
  • Az su tüketimi.
  • OMEGA 3 Eksikliği.

Bunların yanı sıra, cilt tipim zaten yağlı denilerek aksatılan nemlendirici kremler de kuruluğa neden olmakta. Cildinizin tipine göre hareket etmemeli, kış aylarında ve soğuk havalarda mutlaka nemlendirici kullanmanız gerekmekte.

Kışın Evde Cilt Bakımı

Kışın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Kış Aylarında Cilt Bakımı Yapmak 2

Kışın evde cilt bakımı yapmak diğer aylara göre daha kolaydır. Cilt bakımı yapacağınız sırada peeling etkisi görebileceğiniz ve nem oranı yüksek ürünleri tercih etmeniz yeterli olacaktır.

Peeling etkisi gösterebilecek oldukça fazla basit tarif bulunduğu gibi, bazı meyve ve sebzeleri direkt olarak cildinize de uygulayabilirsiniz. Bunlardan en basiti ve kolay olanı salatalık maskesidir.

Kış Aylarında Salatalık Maskesi

Soğuk havalarda uygulayabileceğiniz salatalık maskesi yapımı için bir adet salatalığa ihtiyaç duyacaksınız.

Salatalığı soyun ve kesin, çekirdeklerini alın ve kalan çekirdeksiz alanlarını el blenderi kullanarak veya başka yöntemler ile ezin. Ortaya çıkan karşımızı haftada bir kere olacak şekilde her seansta 10-15 dakika süre ile cildinizin hassas alanlarına uygulayın.

Sonrasında ılık su ile durulayın. Durulama işlemi ardından iyice kurulayın ve nem oranını koruması için kremler ile destekleyin.

Salatalık, Peeling etkisi ile birlikte cildinizin nem oranını ciddi anlamda dengeleyecek ve kurulukların önüne geçecektir.

Kış Aylarında Portakal Maskesi

Kış aylarında cilt bakımı yapmak konusunda şanslı olunan en büyük konu, mevsim meyvelerinin de maske olarak kullanılabiliyor oluşu.

Özellikle karma ve yağlı ciltler için kış bakımı rutini içinde önerilen Portakal maskesi, asit oranı yüksek olduğu için cildinizde tamamen uygulamadan önce ufak bir alanda denemeniz gereken maskelerden birisi.

Portakal maskesini yapabilmek için; Bir portakalı soyun, suyunu bir kaba sıkın. İki tatlı kaşığı kadar susam ve/veya badem yağı alın. İçerisine sıktığınız portakal suyunu ekleyin. Elde ettiğiniz karşımı haftada bir gün olacak şekilde yüzünüze uygulayın ve 10 dakika kadar bekletin.

Ilık su ile durulayın ve nemlendirici kremler ile cilt neminin korunmasını sağlayın. Peeling etkisi yaratacak olan Portakal, besleyici vitaminler ile cildinizin kurumasını engellemesi ile birlikte daha parlak ve göz alıcı bir cilt etle etmenizi sağlayacaktır.

Kışın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Kış Aylarında Cilt Bakımı Yapmak