İYİ Parti İl Başkanı Yıldırım: Mansur Yavaş kabul etseydi bugün liderimizdi

featured
service

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, Akyurt’ta partililer ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda istifalara değinen Yıldırım, partililere seslenerek “Bu siyasi çürümüşlüğü gösterir. Madem sadece Mansur Yavaş’la hareket edecektin de İYİ Partililerin oyunu alıp, milletvekili olarak ondan sonra da çekip gideceksin. Bu İYİ Partililer size hakkını helal edecek mi? Adnan Beker’e hakkınızı helal ediyor musunuz?” diye sordu.

İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanlığı’nda mahalle muhtarları ve partililer ile buluşan Yener Yıldırım, muhtarların sorunlarını dinledi. Daha sonra bir konuşma yapan Yıldırım, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini belirterek, “Eğer bu cennet vatan iyi yönetilseydi dünyanın en zengin ülkesi olurdu. Deniz var, doğa güzel, dinler tarihi bu coğrafyada, medeniyetler tarihi bu coğrafyada, toprağımız çok verimli, dört mevsimi yaşıyoruz, dolayısıyla bu verimli topraklarda biz hala gerideysek kendimizi bir sorgulamamız lazım” ifadelerini kullandı.

“FUAR ALANI NİYE YAPILMIYOR?”

Muhtarların anlattığı yol ve altyapı gibi sorunların yanı sıra ilçeye değer katacak yatırımların konuşulması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Akyurt tarihi milattan öncesine uzanan bir yerleşim yeri. Bir de burası ticaretin yapıldığı bir yol güzergahında. Burası sanayi bölgesi. Sanayiden beklentilerinizi konuşalım istedim. Ben istedim ki burada fuar alanı var. ‘Fuar alanı niye yapılmıyor?’ bunu konuşalım istedim. Burası Akyurt’u zenginleştirecek, hepimizin evine ekstra ekmek gelecek, belediyenin gözünü gözlemeyeceğiniz, çocukların kalifiyeli işlerde çalışacağı bir ortama kavuşacak” dedi.

“İKİ TARAFINDA KONFOR ALANI BOZULUYOR”

İYİ Parti’nin miliyetçileri iktidar yapmak için kurulduğunu söyleyen Yener Yıldırım, “Niye Meral Akşener’in üzerine bu kadar gidiyorlar? Çünkü Meral Akşener’in maya tuttu, toplum sevdi. FETÖ’cü iftirası tutmadı, şimdi de televizyon kanallarının iktidar trolleri Meral Akşener’e saldırıyor. Diğer taraftan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kanallarına bakıyorsun. Bütün trolleri Meral Akşener’e ve İYİ Parti’ye saldırıyor. Niye? Çünkü AK Parti’nin bunlara iktidarda sağladığı konfor alanı, CHP’nin belediyelerde sağladığı konfor alanı sallantıya girdi. İYİ Parti müstakil olarak seçime gireceğim dediğinde iki tarafın da konfor alanı bozuluyor” diye konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Yıldırım: Mansur Yavaş kabul etseydi bugün liderimizdi 1

“ADNAN BEKER’E HAKKINIZI HELAL EDİYOR MUSUNUZ?”

Partideki istifaları de değerlendiren Yıldırım, “Bu siyasi çürümüşlüğü gösterir. Madem sadece Mansur Yavaş’la hareket edecektin de İYİ Partililerin oyunu alıp, milletvekili olarak ondan sonra da çekip gideceksin. Bu İYİ Partililer size hakkını helal edecek mi? Adnan Beker’e hakkınızı helal ediyor musunuz? Bizi, İYİ Partili adamları almadılar, kendilerine yandaş aldılar, şimdi de kullanmaya çalışıyorlar” dedi.

Mansur Yavaş’ın Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifini kabul etmemesi yönündeki kararını da eleştiren Yıldırım, “Meral Akşener ne dedi? ‘Milletin sesine kulak verin’ dedi. Benim abim Mansur Yavaş ne yaptı? ‘Ben CHP’liyim, genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu, o ne derse ben onu yaparım’ dedi. ‘Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin askeriyim’ dedi. Eğer O da Mustafa Kemal Atatürk gibi cesaret gösterseydi, bugün Cumhuriyetimizin Cumhurbaşkanıydı. Halk onu istiyordu. Şimdi en fazla CHP’nin iki dönem seçilmiş belediye başkanı olacak. Ama Mansur Yavaş kabul etseydi, bugün liderimizdi, CUmhuriyetin kurtuluşuna vesile olmuş liderdi. Ve Cumhurbaşkanlığı yaparken bugün parlamenter sisteme geçmiştik. Yasama, yürütme, yargı birbirini denetliyor olacaktı. Bu memlekette Cumhurbaşkanı da Başbakanda bu millete hesap verir olacaktı. Vatandaş nefes alacaktı” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İl Başkanı Yıldırım: Mansur Yavaş kabul etseydi bugün liderimizdi