İlk kadın muhtar adayı: Nazife İpek muhtarlık için kararlı

featured
service

Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerde sessizlik sürüyor ancak muhtarlık yarışında isimler adaylığını tek tek ilan etmeye devam ediyor. 2024 Mart ayında gerçekleşek ve yerel yönetimleri belirleyecek olan seçimler öncesinde muhtarlık yarışındaki rekabet günden güne artıyor.

Özellikle genç isimlerin adaylık için nabız yokladığı süreçte Beyazıt Mahallesi’nden Nazife İpek de muhtar adaylığını duyurdu. İpek, şu ana kadar adaylığını açıklayan isimler arasında ilk kadın muhtar adayı olarak dikkat çekiyor.

Akyurt Belediyesi’nde çalışan ve tanıdık bir isim olan Nazife İpek, yeni yıl ile birlikte belediyedeki görevinin sona ereceğini belirterek tek işinin muhtarlık olacağını söyledi. ‘Kadınlara örnek ve öncü olmak istiyorum.’ diyen İpek, “Akyurt Belediyesi’nde uzun süredir devam eden görevim nedeniyle yerel yönetimlerdeki işleyişi yakından biliyorum. Bu süreçte, 30 yıl boyunca ilçemizin sorunları ile yakından ilgilenme fırsatı buldum. Bugüne kadar edindiğim bilgi ve birikim ile mahallem adına çalışmak istiyorum. Ayrıca kadınların bir çok alanda olduğu gibi yerel yönetimlerde de neleri başarabileceğini de göstermek istiyorum. İlçemizin hiçbir mahallesinde kadın muhtar görev almıyor, neden kadın muhtarımız olmasın?” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinin istek, talep ve sorunlarını iletebileceği bir WhatsApp hattı kuracağını ifade eden İpek, “Her bir vatandaşımız şikayetlerini, isteklerinizi rahatlıkla iletebilsin ve muhtarına kolaylıkla ulaşabilsin diye bir WhatsApp hattı kuracağım. Kamudaki görevim nedeniyle kanunları, kurumlar arasındaki işleyişi, yazışmaların nasıl yapılacağını, nereye başvurulacağını biliyorum. Elde ettiğim veriler ve talepler üzerine gerekli başvuruları da mahallemiz adına başlatarak takibini yapacağım” ifadelerini kullandı.

‘Muhtarlık için severek ve isteyerek yola çıktım’ diyen Beyazıt Mahallesi muhtar adayı Nazife İpek, “En çok engelli vatandaşlarımız, çocuklarımızın eğitimi ve geleceği için çaba harcayacağım. Bu konuda çalmayacağım kapı kalmayacak.” dedi.

İlk kadın muhtar adayı: Nazife İpek muhtarlık için kararlı