Yavuz Donat Niğde’yi ziyaret etti

featured
service

Sabah Gazetesi köşe yazarı ve televizyoncu, gazeteci Yavuz Donat ve eşi Canan Donat, Niğde’yi ziyaret etti.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Niğde İl Başkanı Şerife Türkeş’in misafiri olarak Niğde’ye gelen; Donat ailesi Niğde’nin tarihi ve kültürel dokularından Gümüşler Manastırı, Yeşilburç Kilisesi ve inşaatı devam eden Yeşilburç Cam Seyir Terasını ziyaret Gümüşler Manastırı ziyaretinin ardından kadın kooperatifleri temsilcileri ile görüşen gazeteci Yavuz Donat, burada kadınların yaptıkları çalışmaları inceledi ve kooperatif üyeleri ile sohbet etti.

Gümüşler Belediye Başkanı Recep Çaymaz’ın da eşlik ettiği ziyarette; Başkan Çaymaz, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken gazeteci Yavuz Donat’a ziyareti için teşekkür Niğde’nin önemli tarihi ve kültürel hazinesi konumunda yer alan Yeşilburç köyünü de ziyaret eden gazeteci Yavuz Donat, 1805 yılında yaptırıldığı bilinen Yeşilburç Kilisesini ve kilisede yer alan freskleri inceledi ardından inşası devam eden Yeşilburç Cam Seyir Terasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Donat ailesine Yeşilburç ziyaretinde Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Gümüşler Belediye Başkanı Recep Çaymaz, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Niğde İl Başkanı Şerife Türkeş, Arifoğlu Teknoloji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Türkeş ve Yeşilburç muhtarı Cihan Tuna ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi TEKNOKENT Genel Müdürü Doç. Dr. Rıfat Battaloğlu da eşlik etti.

Sabah Gazetesi köşe yazarı Yavuz Donat ve eşi Canan Donat, Gümüşler ve Yeşilburç ziyaretlerinin ardından Akkaya Barajını ve Niğde Belediyesi tarafından Akkaya Barajına inşa edilen Modern Biyolojik Arıtma Tesisini de inceledi. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, baraj ve tesis hakkında Yavuz Donat’a bilgi verdi. TEKNOKENT Genel Müdürü Doç. Dr. Rıfat Battaloğlu; TEKNOKENT’te devam eden projelerle ilgili bilgi verdi.

 

Yavuz Donat Niğde’yi ziyaret etti