Mersin’de Bisiklet Yollarında Huzur ve Güven İçin Denetimler Hız Kesmiyor

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bisiklet kullanımını teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla önemli adımlar atmaya devam ediyor. Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, yaya ve bisiklet güvenliğini sağlamak adına denetimler titizlikle sürdürülüyor.

Özellikle son dönemde artan ihbar ve şikayetler üzerine harekete geçen Büyükşehir, motosikletlerin yasak olduğu yeşil alanlar, bisiklet ve yürüyüş yollarında denetimlerini yoğunlaştırdı. Emniyet ve Trafik Şube Müdürlüğü ekipleriyle iş birliği içerisinde gerçekleştirilen denetimler, vatandaşların sık kullandığı bölgelerde özellikle etkin bir şekilde uygulanıyor.

Son olarak, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda gerçekleştirilen denetimlerde, sürücü güvenliğinin yanı sıra yayaların ve bisiklet sürücülerinin güvenliği de göz önünde bulunduruldu. Ehliyet, ruhsat ve kask kontrolünün yanı sıra, bisiklet ve yaya yollarına uygun olmayan araçların kullanımı ve trafik kurallarına uymayan sürücülere yönelik cezai işlemler uygulandı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü’nde Trafik Zabıta Komiseri Uğur Akmeşe, yaya ve bisikletli sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla denetim yaptıklarını ifade etti. Akmeşe, “Son zamanlarda, yaya ve bisiklet yolunun motosikletler tarafından ihlal edildiğini gözlemlemekteyiz. Bu yollar, bisiklet kullananlar ve yayalar için dizayn edilmekte olup, motosiklet sürücüleri tarafından kullanıldığında yayalara ciddi zarar ve kazalara sebebiyet vermektedir. Bu yollar işgal edildiğinde, Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Müdürlüğü ekipleri olarak, cezai müeyyideler uygulanmaktadır” dedi.

Mersin’de Bisiklet Yollarında Huzur ve Güven İçin Denetimler Hız Kesmiyor