Bodrum’da Büyük Temizlik Hareketi Başlıyor!

featured
service

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci liderliğinde, Bodrum’un her köşesinde geniş kapsamlı bir temizlik kampanyası başlatılıyor. Yaşam alanlarının korunması ve toplumda çevre bilincinin artırılması hedeflenen bu harekatta, belediye çalışanlarının yanı sıra gönüllülerin de katılımı bekleniyor.

Temizlik etkinlikleri 8 Mayıs Çarşamba günü start alacak. Saat 09.00’da Kumbahçe Meydanı, Gümbet Dolgu Alanı, Akçaalan Kapalı Pazar Yeri ve Yalıkavak Atatürk Meydanı’nda buluşulacak. İlk etapta Akçaalan, Bahçelievler, Çarşı, Geriş, Gümbet, Karabağ, Kumbahçe, Turgutreis, Umurça ve Yalıkavak mahallelerinde sokaklar ve kıyılar temizlenecek.

13 KOYDA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ

İkinci aşama ise 15 Mayıs Çarşamba günü planlanıyor ve Müsgebi, Yahşi, Bitez, Dağbelen ve Yaka mahallelerini kapsayacak.

Bununla birlikte, Bodrum Belediyesi’nin her yıl düzenlediği “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla yapılan deniz dibi temizliği etkinlikleri de devam ediyor. Bu yılki program, Kumbahçe ve Gümbet’te gerçekleştirilecek. 8 Mayıs ve 15 Mayıs Çarşamba günleri, saat 10.00-12.00 arasında sahil ve deniz temizliği yapılacak. Her çarşamba farklı bir koyda olmak üzere toplam 13 koyda deniz dibi temizliği planlanıyor.

“HER MAHALLEMİZDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, kendisinin de saha çalışmalarına katılacağını belirtirken, “Planlanan temizlik çalışmasında sivil toplum örgütlerimiz başta olmak üzere halkımızın da bizlere destek olacağına inanıyorum. Çevre bilincini kalıcı hale getirmek, toplumsal farkındalık yaratmak ve sokaklarımızı temiz tutmak için, daha yaşanabilir bir Bodrum için el ele verip bu çalışmayı her mahallemizde gerçekleştireceğiz.” dedi.

Bodrum’da Büyük Temizlik Hareketi Başlıyor!