Türk Prysmian’ın kurumsal notu yükseldi

service

Türk Prysmian Kablo’nun kurumsal yönetim derecelendirme notu 95,24’e yükseldi.

BURSA (İGFA) – Kurumsal yönetim ilkelerine uyumu her sene Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) yetkilendirdiği derecelendirme kuruluşları tarafından incelenen Türk Prysmian Kablo’nun, 2021 yılı Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu belirlendi.

İlk derecelendirmenin yapıldığı 2009 yılından bu yana “Kurumsal Yönetim Derecelendirme” performansını 13 yıldır sürekli artırarak istikrarını koruyan Türk Prysmian Kablo, 95,24 notuyla Borsa İstanbul A.Ş. Kurumsal Yönetim Endeksi’ndeki yüksek derecesini bu yıl da korumaya devam etti.

Değerlendirme yapılan dört alanda bu sene de  yüksek not alarak başarısını bir kez daha kanıtlayan şirket;  ‘Pay Sahipleri’ değerlendirmesinde 95,36; ‘Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık’ değerlendirmesinde 97,99; ‘Menfaat Sahipleri’ değerlendirmesinde 98,14 ve ‘Yönetim Kurulu’ değerlendirmesinde 91,93 alarak bu alandaki üstünlüğünü gösterdi.

13 yıldır yükseltmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade edenTürk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, yüksek değer oluşturan yatırım şirketi olma vizyonlarının kurumsal kültür ve çevik yapıları ile ülkenin ihtiyacı olan yatırımları gerçekleştirmeye hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

 

Türk Prysmian’ın kurumsal notu yükseldi