1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kayseri Büyükşehir’den Değerler Eğitimi Konusunda TÜBİTAK Projesi Yürüten Öğrencilere Destek

Kayseri Büyükşehir’den Değerler Eğitimi Konusunda TÜBİTAK Projesi Yürüten Öğrencilere Destek

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK bünyesinde değerler eğitimi konusunda proje geliştiren lise öğrencilerine destek oluyor. Bu kapsamda, “Her Yudumda Değerleniyorum” adlı proje ile TÜBİTAK Türkiye Finallerinde Değerler Eğitimi alanında Kayseri’yi temsil edecek olan Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine destek veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Projeye Destek Veriyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projesi yarışmasına ‘değerler eğitimi’ alanında “Her Yudumda Değerleniyorum” adlı proje ile katılan ve Kayseri Bölge Finallerinde birincilik ödülü alarak 26-30 Mayıs 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak olan TÜBİTAK Türkiye Finallerinde Değerler Eğitimi alanındaki projenin ve sahiplerinin yanında yer alıyor.

Günümüz gençliğinin yoğun dijitalleşme, tüketim kültürü ve hızlı yaşam temposu içinde insani değerlerden uzaklaşması şeklindeki sorunlarına yönelik geliştirilen projede, insani değerlere yönelik duyarlılıklarının ve bilinçlerinin azalma eğilimi gösterdiği gençlerin, toplumsal sorumluluk, dayanışma, empati, hoşgörü, saygı, barışçı olma, dürüstlük, sorumluluk gibi önemli değerleri kazanmasına destek olmak amaçlanıyor.

Temel amacı, Z-Kuşağı olarak adlandırılan gençlerde insani değerleri artırmak ve toplumsal bir etki yaratmak olarak özetlenen projede, gençlerin dijital dünyada maruz kaldıkları olumsuz etkileri ortadan kaldırmak, aynı zamanda uzaklaştıkları değerleri bir ders verme mantığının dışına çıkararak keyif aldıkları çay, kahve ortamlarında örtük bir şekilde (bilinçaltı) vermek öngörülüyor.

İnsani değerlerin pekiştirilmesine yönelik özgün bir yaklaşım olan projede, Türkiye’de yılda yaklaşık 5-6 milyar karton bardak tüketilen sosyalleştikleri, bir arada oldukları ortamda en çok kullanılan materyal olan kağıt bardakları bir araç olarak kullanarak gençlerin değerler ile buluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda, Osmanlı ve Selçuklu motifleri ile özel olarak tasarlanmış üzerlerinde değerler eğitimi yazıları ve görselleri bulunan karton bardaklar kullanılıyor.

Proje Sahibi Öğrencilerden Teşekkür

Projeyi özetleyen proje sahibi öğrenciler, “Kayseri Merkez Kütüphanesi’ndeyiz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bize, onlarca gence ulaşma imkânı verdiği için teşekkür ederiz” ifadelerinde bulundular.

Kayseri Büyükşehir’den Değerler Eğitimi Konusunda TÜBİTAK Projesi Yürüten Öğrencilere Destek
Yorum Yap