1. Haberler
  2. Köşe Yazıları
  3. Akyurt için hangi kararı aldınız?

Akyurt için hangi kararı aldınız?

featured
service

Sosyal medya günümüz iletişim araçları arasında iletişimi en hızlı şekilde kurabileceğimiz bir platform haline geldi. Böylelikle her bir yurttaş düşüncelerine, olaylara bireysel sosyal medya hesabında yer vererek kitlelere ulaşma fırsatını yakaladı.

Yapılan manipülasyonları, algı için oluşturulan trol hesapları saymazsak eğer sosyal medyanın önemli ve gerekli bir iletişim aracı olduğunu söyleyebiliriz. Gazeteciliği bir meslek haline getirenlerin bu kadar fazla bilgiye ulaşabilmesi elbette imkansız, yurttaş da bu süreçte adeta bir gazeteci gibi toplumun öğrenmesi gerekenleri elinin altındaki telefon ile duyurma fırsatını yakalamış oldu.

Ancak sosyal medyayı ‘haberiniz olsun’ diyerek sözde halkı bilgilendirmek için kullananlar bu rahatlığı fazlasıyla abarttı. Yerelde siyasetçilere, ilçenin yönetiminde söz sahibi olanlara baktığımızda bir şeyleri ‘haber’ ettiğini zannetseler de aslında genellikle hiçbir şeyden bahsetmiyorlar.

“Toplantımızı yaptık, hayırlı olsun”, “Alınan kararlar hayırlı olsun”, “Bir araya geldik, ilçemizin sorunlarını tartıştık”. Çiçek geldi, hediye geldi, hayırlı olsun, güle güle vs. vs.

Akyurt için hangi kararları aldınız, ne hayırlı olacak? Akyurt’un sorunlarını tartıştınız, hangi soruna hangi çözüm önerisini ürettiniz? Akyurt için çalışmaya devam ediyorsunuz ancak hangi konular gündeminizde? Görüşmeleriniz özelse, halk ile paylaşmayacaksanız, neden sosyal medya hesabınızda iki satırla yer veriyorsunuz?

Yukarıdaki benzer ifadelerin yer aldığı mesajlar nispeten kabul edilebilir olsa da, geneli böyleyse bu işin biraz şova dönüştüğü söylenemez mi?

İlçemiz siyasetçilerinin sosyal medya kullanımını daha nitelikli hale getirmesi gerekiyor. Sizlerin Akyurt için almış olduğunuz sorumluluklarınız var ve ‘almış olduğunuz kararları’ da öğrenmek hakkımız.

İşin özü, biz sizlerden daha fazlasını bekliyoruz. Sosyal medya hesaplarınız var, ilçenin tek yayını Ufuk Gazetesi var. İletişim araçlarını birer platform haline dönüştürüp, yeni ve parlak fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayabiliriz.

Tüm bunların yanında daha önce de dile getirdiğim ancak uzunca bir süredir pasif durumda kalan Akyurt Kent Konseyi’nin yeniden çalışmalara başlaması da ‘alınan kararları’ ortak kılma noktasında bir araç olacaktır.

Bu minvalde, kaymakamlıkça düzenlenen halk toplantıları ilçede istişare ortamını oluşturdu. Şimdi bir de Akyurtlular Derneği’nin federasyon çalışması var. Sivil toplum, ilçe yöneticileri, siyasi partiler ve medya iş birliği ile ortak yönetim anlayışını daha da geliştirebiliriz.

Sosyal medyada siyaset yapmaktan biraz uzaklaşıp, iletişimi gerçekten halk ile doğrudan kuracak olan platformları kurmak zorundayız.

Artık beğeni rekorlarını, etkileşimi bir kenara bırakarak Akyurt’un gelişimine katkı sağlayacak olan denenmiş yöntemleri uygulamaya koyulalım.


Burada bahsetmiş olduğum veya başka bir konu hakkında eğer sizler de düşüncelerinizi kaleme almak isterseniz, hem web sitemiz hem de basılı yayınımızda yer verebiliriz.

Akyurt için hangi kararı aldınız?
Yorum Yap