TKP: Faşizme Karşı Zafer Kızıl Ordu ve Komünistlere Aittir

featured
service

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 9 Mayıs Zafer Günü’nde Hitler faşizminin kesin yenilgisinin 79. yıldönümünde sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

Paylaşımda, “Bugün sosyalizmin yokluğunda Avrupa’da ve dünyada savaş, yıkım, ırkçılık ve işçi sınıfına karşı her tür saldırı sürerken halkların zaferini çalarak sosyalizmi bu tarihten silmek isteyenlere karşı hatırlatma gereği duyuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

TKP, 9 Mayıs 1945’te Nazilerin ve işbirlikçilerinin emekçi halkın ordusuna yenik düşmesi ve Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesiyle faşizme karşı kazanılan zaferin Kızıl Ordu, Sovyet halkları, komünistler, devrimciler ve partizanlara ait olduğunu vurguladı.

TKP’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“9 Mayıs 1945’te Hitler faşizminin kesin yenilgisi ilan edildi. Naziler ve işbirlikçileri emekçi halkın ordusuna yenik düştü, Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı son buldu. 

Bugün sosyalizmin yokluğunda Avrupa’da ve dünyada savaş, yıkım, ırkçılık ve işçi sınıfına karşı her tür saldırı sürerken halkların zaferini çalarak sosyalizmi bu tarihten silmek isteyenlere karşı hatırlatma gereği duyuyoruz.

Faşizme karşı kazanılan zafer, Kızıl Ordu ve Sovyet halklarına, komünistlere, devrimcilere, partizanlara aittir. 

Anayurtlarını ve insanlığın tüm birikimini savunmak için bu savaşı veren ve kazandıkları büyük zaferi tüm insanlığa armağan edenleri saygıyla selamlıyoruz.

Zafer günü kutlu olsun!”

TKP: Faşizme Karşı Zafer Kızıl Ordu ve Komünistlere Aittir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.