Spor ve Dayanışma: 11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu Başlıyor

featured
service

Türkiye’nin dört bir yanında bisiklet tutkunlarını buluşturan ve sağlıklı yaşamın önemine dikkat çeken Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, bu yıl 11. kez düzenleniyor. Yeşilay’ın “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla organize ettiği etkinlik, 5 Mayıs 2024 Pazar günü Türkiye’nin her şehrinde aynı anda gerçekleştirilecek.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun iş birliğiyle düzenlenecek olan tur, binlerce bisikletseveri bir araya getiriyor. Ziraat Katılım, Kahve Dünyası, Bisan ve Türkiye Sigorta gibi önemli markaların katkılarıyla desteklenen etkinlik, Türkiye’nin en büyük bisiklet organizasyonlarından biri olarak ön plana çıkıyor.

İstanbul’da Sarayburnu’ndan başlayıp Yedikule sahil yolu (Kennedy Cad.), Genç Osman Caddesi, 10. Yıl Caddesi, Topkapı, Edimekapı, Ayvansaray, Balat ve Eminönü’nden geçerek Sepetçiler Kasrında sona erecek. 

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bisiklet turlarının federasyonları için büyük önem taşıdığını belirtti. Müftüoğlu, “Bisiklet turları federasyonumuz için önemli bir yere sahip. Bisiklet sporunun sağlık alanında farkındalık vurgusu yapması bizler için çok değerli. Bisiklet sporunun doğaya ve sağlıklı yaşam tarzına teşvik edici etkisi, bisikletçilerin sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal açıdan da iyileşmelerine olanak tanıyor. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nu bu sene 11. kez düzenlemekten gurur duyuyoruz. Türkiye’nin her yerinde aynı anda yapılacak olan bu tur, bağımlılıkla mücadelede geniş kapsamlı bir farkındalık oluşturmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Umarım Tour of Türkiye gibi Yeşilay Bisiklet Turu’da büyüyerek 60. senesine doğru yol almaya devam eder” dedi.

Sağlıklı yaşamın vurgulandığı ve bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturan Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, Türkiye’nin dört bir yanındaki bisikletseverler için heyecanla bekleniyor.

Spor ve Dayanışma: 11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu Başlıyor