1. Haberler
  2. Spor
  3. Mersin’de Ortopedik Engelliler Bocce Turnuvası Heyecanı!

Mersin’de Ortopedik Engelliler Bocce Turnuvası Heyecanı!

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen ‘Ortopedik Engelliler Bocce Turnuvası’ büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Yenişehir İlçesi Engelsiz Yaşam Parkı’nda yer alan Bocce Sahası’nda yapılan turnuvada, 12 yaş ve üzeri yüzde 40’ın üzerinde ortopedik engelli sağlık kurulu raporu bulunan özel ihtiyaçlı bireyler yarıştı.

Turnuvada birinci İhsan Kuş, ikinci Murat Serinkaya ve üçüncü ise Kenan Özkan oldu. Ailelerin de heyecanlarına ortak olduğu turnuvada tatlı bir rekabet yaşandı.

“Hem Sosyalleşiyorlar Hem de Spor Yapıyorlar”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, turnuvayla ilgili yaptığı açıklamada, “Sporcularımız önce antrenmanlara katıldılar. Burada bocce kursları veriyoruz. Kendilerini geliştirdiler. Biz de bir turnuva düzenleme ihtiyacı duyduk. Bu sene de ikincisi oldu. Gayet güzel geçti. Ailelerle birlikte burada gerçekten sosyalleşebilecekleri bir ortam oluştu. Hem sosyalleşiyorlar, hem de spor yapıyorlar” dedi.

Mersin’de Ortopedik Engelliler Bocce Turnuvası Heyecanı!
Yorum Yap