Salomon Çeşme Yarı Maratonu Başlıyor: 21 Ülkeden 1745 Sporcu

featured
service

Salomon’un desteklediği ve Çeşme Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Çeşme Yarı Maratonu, Ege’nin incisi Çeşme’nin muhteşem doğası ve tarihiyle buluşacak. 21 ülkeden 1745 sporcu, bu büyüleyici rotada mücadele edecek.

D-Smart’ın medya sponsorluğunda naklen yayınlanacak olan yarış, Çeşme, Ilıca ve Alaçatı’nın doğal güzelliklerini izleyicilerle buluşturacak.

Yarışa katılacak sporcular arasında 21 farklı ülkeden bin 745 sporcu yer alacak. 21K ve 10K parkurlarında kıyasıya mücadele edecek sporcular arasında en yaşlı erkek sporcu 77 yaşındaki Çınar Aybar ve en yaşlı kadın sporcu 72 yaşındaki Aysel Ertuğ da bulunuyor. En genç sporcular ise 16 yaşındaki Ali Yavuz ve Melis Okay.

Organizasyonun önemli isimlerinden Argeus Travel & Events Kurucu Ortağı Aydın Ayhan Güney, “Bin 745 sporcu ile çok iyi bir durumdayız. Sporu kullanarak turizmi canlandırmak istiyoruz. Hedefimiz büyük, bu daha ikinci yılımız. Orta vadede Türkiye’nin en önemli organizasyonları arasında yer almak istiyoruz.” dedi.

Salomon Türkiye Genel Müdürü Atilla Kuduoğlu ise, “Bizim gibi markalar sadece ticari şirketler değildir. Kamuya karşı da sorumluluklarımız var. Bu organizasyonları yaparken spor bilincini topluma aşılamak ve sürdürülebilirlik adına bir şeyler yapmak için bunları yapıyoruz. Bütün paydaşların bu tarz hedefleri var. 10 yıldır da Argeus Travel & Events ile bu işleri yapıyoruz. Türkiye’nin en değerli turizm beldelerinden Çeşme’de bunu yapmaktan da onur duyuyoruz.” diye konuştu.

BAŞKAN DENİZLİ: TOPLUMUMUZUN SPORLA BİRLEŞTİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, değerli markaların sponsor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Spor severliğimiz doğru. İlk kadın belediye başkanı oldum ama ilk kadın sporcu belediye başkanı oldum diyebilirim Çeşme özelinde. Değerli markamızın sponsor olması çok kıymetli. Sizlerin büyük özverisi ile toplumumuzun sporla birleştirilmesi çok önemli. Markaların bu şekilde işlere destek vermesi, kamuya dokunan işler yapması çok kıymetli. Kapadokya’dan buraya uzanan bir macera diyelim. Organizasyona verdiğiniz emekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Salomon Çeşme Yarı Maratonu Başlıyor: 21 Ülkeden 1745 Sporcu