Sakarya’da Bisiklet Rüzgârı Esecek

featured
service

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, “Gelecek için Pedal Çevir” sloganıyla düzenlenen 2024 Sakarya Bike Fest’i 15-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Bu yıl düzenlenecek festivalde, T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun desteğiyle düzenlenen etkinlikler, dünya çapında bisiklet tutkunlarını ve yıldız sporcuları bir araya getirecek.

Açılış Seremonisi ve Basın Toplantısı

Festival, 15 Mayıs’ta Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde düzenlenecek açılış seremonisiyle başlayacak. Bu önemli etkinlik, TRT Spor Yıldız tarafından canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca, 15 Mayıs’ta festivalle ilgili bir basın toplantısı da düzenlenecek.

Tour of Sakarya Yol Bisikleti Yarışı

Festival kapsamında düzenlenecek olan Tour of Sakarya, 16 Mayıs’ta Prolog Yarışı ile start alacak. Bu yol bisikleti yarışı, Sakarya’dan Karasu’ya 4 gün boyunca 4 etapta toplamda 513,4 km’lik bir parkuru kapsayacak.

UCI 2.2 kategorisinde düzenlenecek yarışın parkuru şu şekilde olacak:

1. Etap 16 Mayıs Prolog Etabı / Sakarya-Sakarya 

2. Etap 17 Mayıs Sakarya-Akmeşe Camili–Bisiklet Vadisi

3. Etap 18 Mayıs Sakarya-Kaynarca

4. Etap 19 Mayıs Sakarya-Kaynarca-Karasu 

MTB Dağ Bisikleti Yarışları

MTB Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Kupası, 2024 MTB Cup ve Sakarya MTB Night Cup gibi önemli yarışlar da festival programında yer alacak.

2024 Sakarya Bike Fest Dağ bisikleti yarışı Sakarya MTB Cup 16 Mayıs’ta, gece yarışı ise 18 Mayıs’ta vadi içindeki parkurda koşulacak. 

Özellikle, 26 Mayıs’ta düzenlenecek MTB Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Kupası, dünyanın en büyük yarışlarından biri olarak kayda geçecek.

Sakarya’da Bisiklet Rüzgârı Esecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.