Kocaeli İzmit’te İZGİM kadınların umudu

featured
service

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM), vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sinem Gülenç, İZGİM’de gerçekleştirilen çalışmalara yönelik açıklamalarda bulundu.

KOCAELİ (İGFA) – Kadınların gelişimine ve ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabilmesine büyük önem veren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in hayata geçirdiği Kadın Girişimciler Merkezi, vatandaşların yoğun ilgisi ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kendi birimlerine bağlı olan İZGİM’den ve gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sinem Gülenç, 8 farklı branşta minimum 5 kadından oluşan ekiplerin yer aldığı atölyelerde hizmetlerin sürdüğünü belirterek, “Atölye katılımcılarımızın sayısı, her geçen gün artıyor. Yaptığımız çalışmalar vatandaşlarımız tarafından duyuldukça taleplerimizde de artış oluyor. İZGİM’de kadınlara yönelik spor faaliyetleri yürütülmekte olup, bu merkezde reformer pilates aleti de bulunmaktadır” dedi.

Spora, diyetisyene, psikoloğa ya da atölyeye gelen kadınlarımızın, burada çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri bir çocuk oyun odasının İZGİM’de sahip olduğunu belirten Gülenç, çocuk gelişimi eğitimi alan mezunların çocuklarla burada keyifle vakit geçirdiğini söyledi.

İş hayatına atılmak isteyen kadınlarımız, girişimci kadınlardan oluşturacakları 5’er kişilik ekiplerle buradan 1 yıl boyunca ücretsiz bir şekilde verilecek sekretarya ve ofis hizmetlerinden yararlanabileceğini kaydeden Gülenç. “Uzun süredir Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile birlikte devam eden mikro kredi imkanı da yine kadınlarımızı bekliyor. 5 kadın bir araya gelerek, verilecek mikro krediden faydalanabilecek. Evinde ders çalışma alanı olmayan öğrencilerimiz için burada etüt merkezi oluşturduk. İmkanı olmayan çocuklarımız, buraya gelerek internet ve bilgisayar hizmetinden sınırsızca yararlanabiliyor” diye konuştu.

Kocaeli İzmit’te İZGİM kadınların umudu