Fiberde hane kapsama alanı 32,2 milyona yükseldi

featured
service

Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom, “memleketin bir şehrini değil her şehrini” anlayışıyla ülkeyi fiber ağlarla donatmaya devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre, Türk Telekom 2023 yıl sonuna kadar fiber altyapı uzunluğunu etkileyici bir şekilde 437 bin kilometreye yükseltirken, hane kapsama alanını da 32,2 milyona çıkardı.

Türk Telekom Destek Hizmetleri ve Satınalma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beytur, yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki toplam 562 bin kilometrelik fiber altyapının önemli bir kısmının, 437 bin kilometrelik bölümünün Türk Telekom tarafından tesis edildiğini belirtti. Ayrıca, fiberle bağlı LTE baz istasyonlarının oranının %52’ye ulaştığını vurgulayarak, Türk Telekom’un 5G’ye hazır bir operatör olduğunu ifade etti.

Türk Telekom’un dijital geleceği inşa etmedeki öncü rolü, sadece altyapı uzunluğunu artırmakla sınırlı değil. Şirket, 5G’nin etkin kullanımı için kritik öneme sahip olan baz istasyonlarının fiberleşmesi konusunda da önemli adımlar atıyor. LTE baz istasyonlarının yüzde 52’sini fiberle bağlayarak, yeni nesil teknolojilere uygun hale getiriyor.

Fiberde hane kapsama alanı 32,2 milyona yükseldi