En büyük rekabet muhtarlıkta

featured
service

Yerel se­çim­ler yak­la­şır­ken, her deçim dö­ne­min­de ol­du­ğu gibi en büyük re­ka­bet muh­tar­lık se­çim­le­rin­de ger­çek­le­şecek.

Ak­yurt’ta muh­tar­lık he­ye­ca­nı­nın üst dü­zey­de ya­şan­dı­ğı iki büyük ma­hal­le­de var: bun­lar­dan bi­ri­si Yıl­dı­rım, di­ğe­ri ise Be­ya­zıt Ma­hal­le­si. Geç­ti­ği­miz se­çim­ler­de her ma­hal­le­den 5-10 ara­lı­ğın­da muh­tar adayı çı­kar­ken, önü­müz­de­ki se­çim­ler­de de ben­zer aday sa­yı­la­rı ile seçim ya­rı­şı­nın ger­çek­leş­me­si bek­le­ni­yor.

“MA­HAL­LE SA­KİN­LE­Rİ DE­Ğİ­ŞİM İS­Tİ­YOR”
Ak­yurt il­çe­si­nin ilk yer­le­şim yeri olan Be­ya­zıt Ma­hal­le­si’nde ya­şa­yan ve es­naf­lık yapan Selim Ta­vuk­çu şim­di­den seçim ça­lış­ma­la­rı­na baş­la­dı. Sos­yal med­ya­yı aktif bir şe­kil­de kul­la­nan ve bu­ra­da aday­lı­ğı­nı ilan eden ayak­ka­bı us­ta­sı Ta­vuk­çu, ma­hal­le hal­kı­nın da bu se­çim­ler­de de­ği­şim is­te­di­ği­ni söy­le­di. Bu ta­le­bi gö­re­rek, ma­hal­le hal­kı­nın is­tek­le­ri­ne cevap veren bir muh­tar­lık yü­rüt­mek is­te­di­ği­ni ifade eden Ta­vuk­çu, “Her gö­rev­de ol­du­ğu gibi muh­tar­lık­ta da yeni bir yüz ve de­ği­şim bir ih­ti­yaç­dır. Va­tan­daş­la­rı­mı­zın da bu doğ­rul­tu­da ta­lep­le­ri­ni gö­rü­yo­ruz. Aday­lı­ğı­mı açık­la­ma­dan önce ma­hal­le sa­kin­le­ri­miz­den bir çok kişi ile is­ti­şa­re­de bu­lun­dum ve ka­ra­rı­mı ver­dim” diye ko­nuş­tu.

“MUH­TAR SO­RUN­LA­RI VE İH­Tİ­YAÇ­LA­RI FARK ET­ME­Lİ”
Nasıl bir muh­tar­lık ya­pa­ca­ğı­nı da an­la­tan Ta­vuk­çu, “Gö­re­vim bo­yun­ca ma­hal­le sa­kin­le­ri­miz ile sü­rek­li is­ti­şa­re ha­lin­de ola­ca­ğım ve ih­ti­yaç­la­rı takip ede­ce­ğim. Bun­dan da öte talep ol­ma­dan bir muh­ta­rın so­run­la­rı ken­di­si­nin fark et­me­si ge­re­kir. Bunun için de ma­hal­le­min so­kak­la­rı­nı, cad­de­le­ri­ni sü­rek­li ge­ze­ce­ğim, takip ede­ce­ğim ve ma­hal­le sa­kin­le­ri­miz­le gö­rü­şe­ce­ğim. Muh­tar­la­rın bir yap­tı­rım gücü yok, en önem­li­si ih­ti­yaç ve bek­len­ti­le­ri dev­le­ti­mi­zin ku­rum­la­rı­na ilet­mek ve ta­ki­bi­ni yap­mak. Bu ko­nu­da fark or­ta­ya ko­ya­ca­ğı­mı dü­şü­nü­yo­rum” dedi.

“YAN­LA­RIN­DA OLA­CA­ĞIM”
Ma­hal­le hal­kı­nın her an muh­ta­rı­na ula­şa­bi­le­ce­ği­ni kay­de­den Ta­vuk­çu, “Sabah 8’den akşam 9’a kadar iş­ye­ri­mi­zi açık tu­tu­yo­ruz. Bana is­te­dik­le­ri zaman ula­şa­bi­le­cek­ler, her zaman ka­pı­mız açık ola­cak. Diğer ta­raf­tan ben-de ma­hal­le sa­kin­le­ri­mi­zin, acılı gün­le­rin­de, güzel gün­le­rin­de yan­la­rın­da ola­ca­ğım” dedi.

En büyük rekabet muhtarlıkta