Zeyrek: Ne yiyeceğiz, ne de yedireceğiz

featured
service

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, tarım sektörünün önemine vurgu yaparak, üreticilere sağlanacak destekleri açıkladı. Başkan Zeyrek, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ ve yönetimini makamında ağırladı. Çiftçilere gelir getirecek projelerinden bahseden Zeyrek, “Bir kuruşun peşinden koşacağız, ne yiyeceğiz, ne de yedireceğiz. O adaleti ortaya koyacağız” dedi.

Başkan Zeyrek, ziyarette yaptığı konuşmada, tarımın Manisa için kritik bir sektör olduğunu ve üreticilerin yaşadığı sorunları yakından bildiklerini belirtti. Zeyrek, “Yılda bir kere 250 liralık kelter vermek, seçim döneminde makine vermek, maalesef üreticiye destek değil. Üreticiye destek için altyapı çalışmalarına başladık. Onunla birlikte Gediz Tarımı Geliştirme Merkezi diye bir merkez kuracağız. 17 ilçede bu merkezi oluşturacağız. Ziraat Mühendislerimiz ücretsiz toprak analizleri yapacak. Erken uyarı sistemi ile oradaki çiftçileri uyaracak. Hangi zamanda hangi ilaçlar atılacak, danışmanlık hizmeti verecek.” dedi.

“KİMSENİN TOPRAKTA MAHSULÜNÜN KALMAMASI GEREKİYOR”

Toprakta kalan mahsulü satacak yeni pazarlar bulacaklarını kaydeden Zayrek, “Kimsenin toprakta mahsulünün kalmaması gerekiyor, benim en büyük hayalim bu” diye konuştu. Zeyrek, “Çuvaldaki üzüm para yapmıyor, o kuru üzümü 20-30 gramlık poşetlere koyduğunuz zaman katma değerli hale geliyor. Çiftçiyi zenginleştirmek lazım. 5 yıllık süreçte buna yönelik işletmeler kuracağız. Bu tesislere kooperatifler aracılığıyla çiftçiler sahip olacak. Sahibi bir tane şahıs ya da Manisa Büyükşehir Belediyesi olmayacak. Çiftçi hem üretirken, hem satarken kazansın. Bunları yapmak için göreve geldik. Bir kuruşun peşinden koşacağız, ne yiyeceğiz, ne de yedireceğiz. O adaleti ortaya koyacağız. Allah’ım inşallah bizlere yardımcı olsun” ifadelerini kullandı.

Zeyrek: Ne yiyeceğiz, ne de yedireceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.