Bodrum Canlar Şenliği Kumköy’de Coşkuyla Kutlandı

featured
service

Bodrum’un geleneksel etkinliklerinden olan Bodrum Canlar Şenliği, bu yıl da Kumköy Mahallesi’nde coşkuyla kutlandı. Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği, Kumköy Muhtarlığı ve Kum İrmene Kültür Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, 5 Mayıs Pazar günü yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Türk Halk Müziği’nin sevilen isimlerinden Güler Duman’ın konseriyle renklenen şenlikte, sanatın farklı dallarından birçok performans izleyicilerle buluştu. Kum İrmene Kültür Derneği Bir Saz Bir Söz Sanat Grubu ve Sanatçı İlhan Özçelik, Ahura Ritim Topluluğu, Müzisyen Saygın Şahin ve Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Halk Müziği Topluluğu da sahne alarak unutulmaz anlar yaşattı.

Bodrum Canlar Şenliği Kumköy'de Coşkuyla Kutlandı 1

Etkinliğe, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve ilçe protokolü ile birlikte siyasi parti temsilcileri de katılım gösterdi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Remzi Kazmaz’ın da aralarında bulunduğu belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşları ile dernek temsilcileri de etkinlikte yer aldı. Kumköy Mahalle Muhtarı Ergün Taş, basın mensupları ve bölge halkının da ilgi gösterdiği şenlik, birlik ve beraberlik içinde geçti.

“ALEVİ BEKTAŞİ ANLAYIŞINDA HİÇBİR AYRIM YOKTUR”

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, 10. Bodrum Canlar Şenliğinde hep beraber can, kardeş, Bodrum ve Türkiye olmaktan gurur duyduğunu söylerken, “Canlar Şenliği gönlünde demokrasiyi, laikliği ve vatan sevgisini taşıyan, cinsiyet ayrımı yapmadan herkesin birleştiği bir festivaldir. Alevi Bektaşi anlayışında hiçbir ayrım yoktur. Kadınlar erkekler hep beraber ibadetlerini yaparlar. Ve onlar birbirine bir can olarak bakarlar. Ben buradan kıymetli canlarımızın 10. Canlar Şenliğini kutluyorum. Sizlerle beraber olmaktan ve bu etkinliğe katkı vermekten dolayı Bodrum Belediye Başkanı olarak şeref duyuyorum.” ifadelerini kullandı. 

Bodrum Canlar Şenliği Kumköy’de Coşkuyla Kutlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.