Demokrat Parti’den Sert Tepki: Muhammed Kürşad Şahin, Gazze’deki Hastane Bombalamasını Kınadı

featured
service

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Baptist Hastanesi’ne (Al Ahli Arab Hastanesi) yönelik düzenlediği hava saldırıları sonucu en az 500 ile 1000 kişi arasında can kaybının yaşandığı haberleri uluslararası toplumda infiale yol açtı. Demokrat Parti MKK Üyesi ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşad Şahin, yaşanan bu korkunç olay karşısında sert bir açıklama yaptı.

Muhammed Kürşad Şahin, olayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Gazze Şeridi’nde yaşanan bu dehşet verici olay, tüm insanlık için bir felakettir. Masum siviller, uluslararası korunan bir sağlık tesisi içindeyken hedef alınmış ve yaşam haklarından mahrum bırakılmıştır. Bu saldırıyı en güçlü terimlerle kınıyor ve tüm dünya liderlerini, uluslararası hukukun ve insanlığın bu tür ihlallerine karşı harekete geçmeye çağırıyorum.”

Şahin, uluslararası topluluğun bu saldırı karşısında sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayarak, “Bu vahşetin sorumlularının bulunması ve adalete teslim edilmesi için gerekli adımların atılması çağrısında bulunuyoruz. İnsan hayatını hiçe sayan bu tür saldırılar, asla kabul edilemez ve lanetlenmelidir” ifadelerini kullandı.

Muhammed Kürşad Şahin, sözlerinin sonunda, dünya genelindeki tüm insan hakları örgütlerini ve uluslararası toplumu, Gazze’deki masum sivillerin korunması için bir araya gelmeye ve gereken yaptırımları uygulamaya davet etti. Şahin, bu trajedinin tekrar yaşanmaması için gereken önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizerek, barış ve adaletin sağlanması için uluslararası iş birliğinin şart olduğunu belirtti.

Demokrat Parti’den Sert Tepki: Muhammed Kürşad Şahin, Gazze’deki Hastane Bombalamasını Kınadı