İsrail Gazze’de hastane vurdu. DSÖ: Uluslararası hukuka uyulmalı

featured
service

DSÖ’den Al Ahli Arab Hastanesi’ne yapılan saldırı ve bildirilen büyük çaplı can kayıplarına ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “DSÖ, sivillerin ve sağlık hizmetlerinin derhal aktif olarak korunması çağrısında bulunmaktadır. Tahliye emirleri geri alınmalıdır. Uluslararası insancıl hukuka uyulmalı, yani sağlık hizmetleri aktif olarak korunmalı ve asla hedef alınmamalıdır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde;
DSÖ, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Al Ahli Arab Hastanesi’ne yapılan saldırıyı şiddetle kınamaktadır. Hastane faaliyetteydi ve hastalar, sağlık ve bakım görevlileri ve ülke içinde yerinden edilmiş kişiler burada barınmaktaydı. İlk raporlar yüzlerce ölü ve yaralı olduğunu göstermektedir.

Hastane, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde İsrail ordusunun tahliye emri verdiği 20 hastaneden biriydi. Mevcut güvensizlik, birçok hastanın kritik durumu ve ambulans, personel, sağlık sistemi yatak kapasitesi ve yerinden edilenler için alternatif barınak eksikliği göz önüne alındığında tahliye emrinin yerine getirilmesi imkansız hale gelmiştir.

DSÖ, sivillerin ve sağlık hizmetlerinin derhal aktif olarak korunması çağrısında bulunmaktadır. Tahliye emirleri geri alınmalıdır. Uluslararası insancıl hukuka uyulmalı, yani sağlık hizmetleri aktif olarak korunmalı ve asla hedef alınmamalıdır.

İsrail Gazze’de hastane vurdu. DSÖ: Uluslararası hukuka uyulmalı