Çankaya’dan öğrencilere ve öğretmenlere sağlık seti

featured
service

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bugün eğitime başlayan okullara ilk etapta 30 bin sağlık seti dağıtmaya başladıklarını bildirdi.  

Taşdelen yaptığı açıklamada, “Hemen bugün başlamak üzere eğitime açılan okullarımızda; çocuklarımıza ve öğretmenlerimize içinde maske, el dezenfektanı ve kolonya bulunan 30 bin sağlık seti dağıtıyoruz” dedi. Geçen haftalarda açılan köy okullarına da aynı desteği sağladıklarını hatırlatan Alper Taşdelen şunları söyledi:

“Yüz yüze eğitime hazırlık amacıyla ekiplerimiz  koronavirüs salgını riskine karşı bütün okullarımızda dezenfekte çalışmasını sürdürüyor. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin daha sağlıklı bir ortamda eğitim yapmaları amacıyla okullarımızdaki bu çalışmayı ara vermeden sürdüreceğiz.  Dezenfekte çalışmalarında cildi ve gözleri tahriş etmeyen, insan sağlığına hiçbir zararı olmayan ilaçları kullanıyoruz. Sevgili öğretmenlerim ve öğrenciler; sizlerin gönül rahatlığı ile okullarınıza gelmeniz için çaba gösteriyoruz.”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ilçede yer alan 243 okulda dezenfeksiyon çalışmasını periyodik biçimde sürdürdüklerini ifade ederek, okulların yanı sıra vatandaşların ortak kullanım alanlarında da ilaçlama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 2020 Mart ayından bu yana ilçedeki okulların tamamında hijyen çalışmalarını sıklaştırdıklarını vurgulayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çocuklarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Aylardır maske, temizlik ve mesafe konusunda kişisel koruma alışkanlığı edinen çocuklarımızın eğitim aldığı okulların da hijyenini sağlamak için tüm ekiplerimizle ve tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Eğitimin aksamaması için biz de yerel yönetim olarak elimizden geleni yapacağız. Koronavirüs pandemisinden bir an önce kurtulmak için hepimiz özellikle maske, mesafe ve temizlik kurallarına çok fazla dikkat etmek zorundayız. Çocuklarımızın ve hepimizin normal hayata dönmesinin tek yolu alacağımız tedbirlerdir. Halkımızdan bu noktaların üzerinde önemle durmasını rica ediyorum. Bu hepimizin sorumluluğudur” diye konuştu.

Çankaya’dan öğrencilere ve öğretmenlere sağlık seti